Route

Onze route in vogelvlucht:

Op 1 augustus 2011 staan we in de startblokken! Onze reis rond de wereld gaat dan eindelijk beginnen. Met een overstap in Londen vliegen we door naar Zuid-Afrika, Johannesburg. Hier nemen we direct een binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth. Vanaf hier reizen we (waarschijnlijk per backpackersbus) af naar Kaapstad. Onderweg daar naartoe hopen we in de buurt van Hermanus walvissen te spotten! Vanuit Kaapstad vertrekt onze 45daagse safari tour door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Malawi, Mozambique, Tanzania (incl. het prachtige eiland Zanzibar) Zimbabwe en Kenia. Na al dit moois keren we terug naar Johannesburg, ons vertrekpunt naar het volgende continent: Azië! We starten in Hong Kong. Hier verblijven we een aantal dagen om op adem te komen na 1,5mnd trekken. Daarna vliegen we door naar Bejing. Per trein zullen we dwars door China crossen om vervolgens op bezoek te gaan in Tibet en Nepal. Hier hebben we de keuze om door India te trekken of om gelijk door te vliegen naar de Filipijnen. Dit punt staat nog open. Wat we wel zeker weten is dat we vervolgens naar Indonesië afreizen. Hier zouden we graag met trein en boot richting Bali vertrekken. Vanuit Bali vliegen we naar Melbourne. Met de vlam in de pijp crossen we langs de Oostkust van Australië in een hippe bloemen camper. Op 31 december hopen we op de brug in Syndey te staan om af te tellen naar 2012! Met een hangover vertrekken we begin januari richting Nieuw Zeeland. Daar stappen we opnieuw in de camper. Na al die kilometers zijn we vast toe aan ontspanning. Tahiti en Fiji here we come! We maken op Paaseiland een kleine tussenstop van 4 dagen om door te vliegen naar Chili, Santiago. Tegen die tijd hebben we vast en zeker wel een plan ontwikkeld voor Zuid en midden Amerika voor de maanden die daarop volgen… Wat we zeker willen gaan doen is Spaans leren. Op ons lijstje staan onder andere:

Argentinië, Antartica, Brazilië, Peru, Ecuador, Galapagos Eilanden, Panama, Honduras, Costa Rica, Belize, Cuba, Jamaica, Bonaire en Venezuela. Vanuit daar vliegen we terug naar Madrid en kan Sjoerd bijnaaa niet wachten om nog een week naar Ibiza te gaan…

To be continued.

 


Around the world trip weergeven op een grotere kaart

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

7 Comments

 • Danielle says:

  Hoi

  Ik ga jullie weer bombarderen met mijn mails ;) Nee hoor, 1tje voor vandaag :D
  Jullie reis route ziet er gigantisch uit! Super gaaf, ben nu al jaloers ha!
  Gaan jullie alleenmaar reizen of ook werken? En mag ik vragen hoe jullie je budget hebben uitgewerkt of gaan jullie daar toevallig nog een blog over schrijven? Zag dat backpackgek er al wat aandacht aan besteed had, maar vind het fijn om dit van anderen te lezen om zo zelf ook een beter beeld te krijgen van wat allemaal kan en mogelijk is met een X bedrag..

  Bedankt! Groetjes

  • Evelien says:

   Dank voor je bombardement! :) Hartstikke leuk hoor,zo zijn wij ook van start gegaan. Het is gewoon nogal zoeken in reisland, maarrr; zoek en gij zult vinden!;) Wij gaan in het jaar dat we op reis gaan niet werken. Als je dat wel gaat doen, let op je reisverzekering. Deze verschilt nogal in voorwaarden en prijs.

   Het budget voor de reis is een behoorlijk lastig punt. Je kan tig verschillende reizen maken voor tig verschillende bedragen. Het budget hangt behoorlijk samen met de landen die je gaat bezoeken. Zo is vliegen naar, reizen in, eten en accomodatie in India spotgoedkoop. Maar doe je dat in Australie dan betaal je flink wat meer. Het is heel lastig om een soort van lijn te trekken waarbij je ‘klaar voor vertrek’ bent. Door onze tour in Afrika die 45dgn duurt en waarbij we zo’n 7 landen zien gaat het heel snel. Echter, daarna willen we om kosten te besparen behoorlijk low budget gaan slapen en reizen. We gaan ervan uit dat slapen & eten ons gemiddeld(!) ongeveer €25,- pppd gaat kosten. Hierbij hebben de vluchten en luxe dingen als uitstapjes etc. niet meegerekend. Hiermee willen we gaan kijken wat er allemaal mogelijk is en wat de alternatieven zijn. Nogmaals, in het ene land zullen we veel minder per dag kwijt zijn dan in het andere. En ook; de ene dag maken we een toffe trip, de andere dag hangen we de hele dag in onze hangmat.

 • Margriet Klazinga (Eijlers) says:

  Hallo, ik ben jullie site gaan bekijken nav. de vermelding bij Rianne, mijn dochter.( over het jatten van de wist-je-datjes)
  Wat een reis maken jullie zeg. Hoelang duurt jullie reis?
  Geniet van de mooie dingen in het leven en het wonderschoon der natuur!
  Hartelijke groet, Margriet.

 • Een verzekering voor op reis is een aanrader, ga je slechts 1 of 2 keer per jaar op vakantie dan is een (kortlopende) reisverzekering al voldoende. Let op dat er bij je reisverzekering een goede hulplijn zit waarbij je dag en nacht kan bellen, zodat je ook bij tijdverschillen altijd iemand kan bereiken.

 • melissa says:

  heey ik ken jullie niet maar ik weet wel dat het een mooie reis is voor julli en ik weet dat ik dit volgendjaar met marc ook wil doen heel de wereld rond

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2024 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB