Wereldreis Afl. 47 Colombia – Kleurrijk Cartagena

Sfeervolle pleintjes met sierlijke fonteinen, koetsen met prachtige paarden, gezellige salsa bars en koloniale huizen in smalle straatjes; wij zijn in Cartagena! Voor velen is dit de mooiste stad van Colombia. Geen wonder dat deze koloniale parel sinds 1984 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat en tot de dag van vandaag dus beschermd gebied is.

20120318-230014.jpg

Cartagena is een stad gelegen in het noordwesten van Colombia. Deze havenstad heeft een rijke koloniale geschiedenis en heeft haar naam te danken aan de gelijknamige stad in Spanje. Lang geleden is Cartagena een tijd in handen geweest van de Spanjaarden en speelde het een rol als toegangshaven voor de rest van Zuid-Amerika. In de jaren daarna is het een aantal keer geplunderd door de Fransen en Engelsen. Rondom het centrum staan de oude stadsmuren nog overeind. Hieraan kun je zien dat deze bijzondere stad een lange geschiedenis kent.

Cartagena heeft de belangrijkste haven van Colombia en is hierdoor dus ook een belangrijk economisch centrum. De haven is nu echter vooral berucht om haar cocaïnetransporten. Zestig procent van de cocaïne wereldwijd komt uit Colombia. Met de cocaïneopbrengst worden onder andere de strijders van de FARC gefinancierd. Dit is een van de oorzaken van het voortduren van binnenlands conflict.

20120318-230222.jpg

20120318-230528.jpg

Het mag dan een beetje vreemd klinken, maar Cartagena wordt beschouwd als een van de veiligste steden van Colombia. Doordat Cartagena een plek is waar touristen komen, en er dus veel geld verdiend wordt, is de constante controle en bescherming door de politie gegarandeerd. Wij hebben hier ons nog niet één keer onveilig gevoeld en kunnen zelf ‘s avonds over straat. Iets dat in Zuid-Amerika niet vanzelfsprekend is.

‘s Avonds over straat kunnen, is hier in Cartagena een belangrijk punt. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat leeft deze stad op elke vierkante meter. Overdag vind je hier kraampjes met lokale specialiteiten, vers fruit en souveniers, en ‘s avonds tovert de stad zich om in één grote swingende salsa bar. Exotische muziek klinkt dan van achter de luiken en je moet niet gek staan te kijken wanneer dansende Colombianen op straat aantreft. De alcohol vloeit hier rijkelijk (niet alleen ‘s avonds) en barmannen shaken de meest kleurrijke coctails voor je klaar.

Wij verblijven hier in een schattig Bed & Breakfast midden in het oude centrum van de stad. Cartagena is prachtige plek om te genieten van cultuur, salsa muziek, lekker eten en de vriendelijke bevolking van Colombia. Het motto is hier mañana mañana en daar houden we ons dan maar aan…

20120318-230333.jpg

20120318-230609.jpg

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , , , , , , , , , , , ,

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2021 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB