Wereldreis Afl. 48 Colombia – De parel van Zuid-Amerika

We zijn in Colombia! Een prachtig Zuid-Amerikaans land dat qua oppervlakte ongeveer 28 keer groter dan Nederland is. Colombia wordt vaak in één adem genoemd met de FARC, cocaïne en andere negatieve aspecten. Maar vergeten wordt dat Colombia één van de meest gevarieerde gebieden in Zuid-Amerika is. Colombia is rijk aan jungles, besneeuwde bergtoppen, tropische watervallen en bruisende steden.

20120322-212847.jpg

Tijdens onze wereldreis hebben we al heel wat landen mogen bezoeken. Toeristische plekken in Thailand maar ook afgelegen dorpjes in Botswana. Backpacken kan je overal. Het leuke aan reizen in onbekende landen of gebieden is dat je niet weet wat je er precies van kan verwachten. Dit geldt ook voor Colombia. In de reiswereld is dit een redelijk onbekend land. Jarenlang werden, om veiligheidsredenen, reizen naar dit land afgeraden. Hierdoor werd dit land weinig bezocht door toeristen. De laatste paar jaar is hier echter verandering in gekomen. Hoewel je in Colombia nog steeds op je hoede moet zijn (net zoals in de rest van Zuid-Amerika) wordt het land tegenwoordig steeds meer bezocht door nieuwsgierige toeristen.

Speciaal voor iedereen die Colombia wat beter wil leren kennen én voor wie zich afvraagt in wat voor een land we ons nou precies bevinden:

Maak kennis met Colombia, de parel van Zuid-Amerika!

* De officiële naam van Colombia is Republiek Colombia.
* Het land ligt in het Noordwesten van Zuid-Amerika en heeft een oppervlakte van 1.138.914km2. Dit is te vergelijken met Frankrijk, Spanje en Portugal samen.
* Het inwoneraantal ligt rond de 45.644.000 inwoners.
* De hoofdstad van dit enorme land is Bogota.
* In Colombia wordt Spaans gesproken.
* Ongeveer 90% van de bevolking is rooms-katholiek.

* Colombia staat op de tweede plaats van grootste Arabica koffie producerende landen ter wereld.
* Dit land is tevens de wereldleider in de suikerproductie.
* Maar ook de derde grootste exporteur van bananen, bloemen en steenkool.

* Colombia heeft een rijke flora en fauna.
* Zo heeft het land de grootste biodiversiteit per vierkante meter ter wereld.
* Ook beschikt Colombia over 20% van alle vogelsoorten op aarde.
* Na Brazilië beschikt Colombia over het grootste aantal plantensoorten ter wereld.
* In Colombia leeft het giftigste dier ter wereld. Een kikkertje uit het regenwoud van ongeveer drie centimeter groot die een giftige stof afgeeft. Één gram van deze stof kan ongeveer duizend mensen doden.

* Reizen in Colombia wordt steeds veiliger. De lokale bevolking vindt het dan ook erg leuk dat je hun land hebt gekozen voor een rondreis.
* Enige jaren geleden kwam hier geen kip. De Colombiaanse guerrillabeweging FARC terroriseerde het land door rellen en aanslagen. Niet echt een plek voor een onbezorgde reis.
* Nog steeds zijn sommige delen van Colombia een absolute no-go. De grensovergangen in de jungle met Venezuela, Panama en Ecuador zijn gevaarlijk terrein.
* Zo vielen er vorige week een hoop doden bij gevechten tussen de FARC-rebellen en het Colombiaanse leger. Lees hier het artikel.
* De FARC verdient per jaar tussen de $ 200 en $ 300 miljoen aan handel in cocaïne.
* Wees niet ongerust! Het is ons ten strengste afgeraden de jungle in te trekken, dé plek waar dit soort gevechten en criminele praktijken plaats kunnen vinden.

* Veel Colombiaanse maaltijden bestaan uit kip, varkensvlees, rijst, bonen, aardappelen en/of soep.
* De Arepas, een pannekoekje van maïs, wordt hier bij het ontbijt geserveerd.
* Wanneer je besluit Hormiga Culona te bestellen, bereid je dan voor op gebraden mieren.
* Wat de pot ook schaft, mensen houden hier van eten. En drinken. En gezelligheid. Zet er een fijn salsa muziekje bij aan en genieten maar.

Colombia, onontdekt en ongerept. Een mooie bestemming voor de avontuurlijke reiziger. Wij zeggen: ‘GAAN!’

20120322-213119.jpg

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , , , , , , , ,

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2024 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB