Wereldreis Afl. 53 Costa Rica – Cahuita National Park

In de verte horen we het lawaai van een groep brulapen, de gecko op ons plafond piept dat hij naar buiten wil, tientalen soorten tropische vogeltjes beginnen te zingen en op de achtergrond klinkt het geruis van de zee. Goedemorgen Costa Rica!

20120430-014216.jpg

We moeten duidelijk even wennen aan het slapen in de natuur. Na een onrustige nacht vol vreemde geluiden en gekriebel van insecten worden wij wakker op een wel heel mooie plek, we zijn in Cahuita. Na een boot- en busrit van ongeveer drie uur vanuit Bocas del Toro (Panama) is dit ons eerste dorpje in het prachtig groene Costa Rica. We overnachten in een kleine bungalow aan de rand van het National Park Cahuita. Dit park is zeer goed toegankelijk en daarom veel bezocht. Wat ook fijn is, het park is gratis te bezoeken. Daar maken wij als backpackers natuurlijk graag gebruik van. Cahuita National Park bestaat uit ruim 10 vierkante kilometer regenwoud met daarbij 224 kilometer beschermt koraalrif. Helaas is dit rif de afgelopen jaren zwaar aangetast door ontbossingen en een grote aardbeving in 1991. Deze plek wordt daarom vandaag de dag streng beschermd. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om op eigen houtje het rif te gaan verkennen, je mag er alleen met een georganiseerde snorkeltour heen waarbij een gids aanwezig dient te zijn.

20120430-013320.jpg

In onze ‘achtertuin’ lopen, hangen, kruipen, zwemmen, glijden en vliegen een hoop verschillende soorten beesten en groeien de meest prachtige bloemen en planten. Een prima plek om ons laatste (verre) land van deze reis in te luiden. Morgen vertrekken we naar Jaco, het surf Mecca van Costa Rica. Cahuita heeft ons helemaal opgeladen, het is weer tijd voor wat actie!

20120430-013438.jpg

20120430-013514.jpg

20120430-013540.jpg

20120430-013629.jpg

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , , , , , , , ,

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2024 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB