Wereldreis Afl. 58 Spanje – Last but not least, Barcelona!

Onze wereldreis zit er zo goed als op. Maar: It ain’t over till the fat lady sings! We zijn in Barcelona en ook hier is het goed genieten. Deze prachtige stad, waar we allebei al verschillende keren geweest zijn, is een stad met veel variatie. Indrukwekkende bezienswaardigheden, gezellige terrassen en lekker eten in combinatie met zonneschijn en 25 graden. Kortom, een prima afsluiter van een perfecte reis!

20120618-221737.jpg

Tijdens onze laatste twee dagen in San Sebastian begonnen we het koud te krijgen (We moesten zelfs lange mouwen aan!) en kregen we last van een allergische reactie op de drie druppels regen die daar vielen. We besloten de zon op te zoeken in Barcelona want hell no dat wij ons opgespaarde bruin eraf laten spoelen en straks niet gebruind op Schiphol staan.

In Barcelona is een hoop te doen. Deze volgens Sjoerd mooiste stad van de wereld bruist. Helaas ook van de Nederlanders. Tijdens de metrorit naar ons ****hotel (zoiets leuks moet leuk afgesloten worden natuurlijk) hoorden we van alle kanten Nederlandse geluiden. En ook in de binnenstad zelf staan de Nederlanders vooraan in de rij bij de ijskraam. Maar gelukkig is het niet moeilijk om de toeristen massa te ontvluchten en plekjes te vinden met het échte Spaanse straatbeeld. Op deze plekken wordt alleen Catalaans gesproken en gelukkig verstaat men hier zelfs het welbekende Panamese-stuntel-Spaans.

20120618-220357.jpg

Maar ook de toeristische hotspots zijn hier prachtig. Met dank aan architect Gaudí die hier zijn sporen heeft achtergelaten. Zo bezochten wij de enorme basiliek Sagrada Família. De bouw van deze kerk begon in 1882 en men verwacht over 30 jaar de laatste steen te leggen. Mañana mañana, daar houden wij van.

Sagrada Família, Calle Mallorca, 08034 Barcelona
Openingstijden: 09:00-18:00 (okt-mrt) 09:00-20:00 (apr-sep)
Toegangsprijs: € 8,00 maar kijken kijken niet kopen is ook leuk.

20120618-221642.jpg

Dé boulevard van Barcelona is de Rambla. Deze geweldig mooie boulevard, aan beide zijden omgeven door bomen voor wat schaduw, is de perfecte plek om te struinen en mensen te kijken. De vele straatartiesten, balletje-balletje oplichters, zakkenrollers en meuk verkopers maken deze plek tot de meest levendige plek van de stad. Ook laten toeristen zich hier graag afzetten door de vele restaurantjes waar een biertje maar € 7,50 kost. La Rambla bestaat uit verschillende delen en daarom wordt deze boulevard ook wel de Ramblas (meervoud) genoemd.

Er valt in Barcelona een hoop te beleven maar het is ook een erg fijne plek om niets te doen en terug te blikken op elf geweldige maanden wereldreizen. Over een aantal dagen zullen wij weer voet op Nederlandse bodem zetten en is er aan deze reis definitief een einde gekomen. Ja, dat is een heel vreemd idee. Maar zolang het zonnetje schijnt, er om ons heen Catelaans gesproken wordt en er op bijna iedere straathoek een Gaudí schat schittert is dat nog moeilijk te bevatten…

20120618-221817.jpg

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2024 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB