Wereldreis Afl. 3 Hakuna Matata*

De afgelopen dagen hebben volledig in het teken van het eerste deel van de reis gestaan. Namelijk: Afrika! Wat gaan we doen? Waar gaan we heen? Wat willen we zien? En hoe gaan we dit realiseren?

Op maandag 1 augustus vliegen we met British Airways van Amsterdam naar Londen, om daar over te stappen op het vliegtuig naar Johannesburg, Zuid Afrika. Op dit moment is dat het enige concrete (en geboekte) plan dat we hebben! Met deze minimale voorbereiding in het achterhoofd begint de stress toch wel een heellll klein beetje toe te slaan. Van verschillende mensen hebben we al gehoord: ‘Johannesburg? Zorg maar dat je daar niet te lang blijft hangen, erg gevaarlijk!’ Vorige week hebben we toevallig gehoord dat Arnhem de op een na meest criminele gemeente van Nederland is. We zijn dus goed voorbereid (en heus niet bang!). Maar zijn ook erg benieuwd naar de vriendelijke kant van Afrika.

Na wat zoek- en speur werk kwamen we er al snel achter dat de Baz Bus toch wel hét vervoersmiddel is onder backpackers. Met de populaire hop-on-hop-off buspas kun je van Johannesburg naar Kaapstad reizen. Je kunt opstappen en uitstappen waar en zo vaak je maar wilt. Op de route liggen meer dan 180 backpackershostels en lodges verspreid over meer dan 40 steden en dorpen. De keuze is reuze, zolang je maar in één richting blijft reizen. Hoelang je erover wilt doen bepaal je zelf. Op deze manier zullen wij het “oh zo gevaarlijke… Pfff” Johannesburg verlaten en in een weekje of twee langs de kust naar Kaapstad afreizen.

Vanuit Kaapstad vertrekken diverse safari tours naar verschillende landen. Budgettechnisch gezien zullen wij kiezen voor een kampeertour. (Voor upper class onder ons; er zijn ook tours waar je heerlijk zult slapen in luxe lodges en hotels. Waarschijnlijk reis je dan niet per safaritruck maar per safari-limousine naar de volgende bestemming.) Wij dus niet! Met de vlam in de pijp reizen wij in een safaritruck van camping tot camping. Ons oog is gevallen op een tour waarmee we in ongeveer 42 dagen vanuit Kaapstad naar Nairobi (Kenia) zullen reizen. Tuffend door Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Zambia, Zimbabwe, Malawi, Tanzania (incl. Zanzibar) en Kenia zullen wij de schoonheid van Afrika gaan aanschouwen. (En het feit dat we eigenlijk die-hard aan het kamperen zijn, vergeten!) ;)

Qua invulling van het reisplan zijn we hiermee al een hele stap verder. Deze tour wordt echter door aardig wat reisorganisaties aangeboden. Opvallend is dat wanneer je met een Nederlandse organisatie reist, de gemiddelde leeftijd van de groep relatief hoog ligt. Vaak worden deze reizen geboekt door gezinnen met oudere kinderen. Om deze reden, en het feit dat we een internationaal gezelschap ook wel erg leuk vinden, zullen we kiezen voor een Zuid Afrikaanse reisorganisatie. Na het lezen van verschillende reviews op internet over Zuid Afrikaanse reisorganisaties zijn we toch nog een beetje aan het twijfelen geslagen. Dit is dan ook de reden dat we nog steeds niet geboekt hebben. Van meegesmokkelde drugs tot het (opzettelijk?) kwijtmaken van de kluissleutels, niets is op zo’n safari tour te gek. (Maar ach, wanneer je Arnhem gewend bent…)

Er valt dus nog een hoop uit te zoeken en te vergelijken. Een leuk maar lastig werk. Gelukkig hebben we op dit moment nog 49 dagen, 1 uur, 39 minuten en 5 seconden om ons hierin te verdiepen. Dat moet genoeg zijn.

Wat het ook gaat worden, we hebben er zin in!

*Geen zorgen, maar wees gelukkig!

Wist je dat?!

- S. liever de route aflegt in de limousine-variant.

- E. haar afritsbroek alleen aandurft in het donker.

- S. en E. opzoek gaan naar een zonne-energie oplader voor telefoon en camera.

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , , , , , ,

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2024 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB