Wereldreis Afl. 9 Ik reis veilig of ik….

Velen zijn ons voor gegaan en kunnen er honderduit over vertellen, de wereld rond reizen levert gegarandeerd de mooiste verhalen op. Internet staat er vol mee, reisverhalen om bij weg te dromen. Die droom kan echter snel veranderen in een ware nachtmerrie wanneer je niet goed oplet of je gezonde verstand even vergeet te gebruiken.

Avontuur is de eerst genoemde reden om een (wereld)reis te gaan maken. Het in aanraking komen met een andere cultuur, jezelf weten te redden in een vreemd land en het ontdekken van plekken ver van huis. Niet weten wat je te wachten staat klinkt erg spannend en als een hele uitdaging. Onderstaande tips en trucs helpen je hopelijk de ongewenste verrassingen te besparen.

 • Verken een land eerst digitaal zodat je weet wat je ongeveer te wachten staat.

Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de website van het ministerie van buitelandse zaken. Bepaal voor jezelf wat voor een soort reiziger je bent. Bestempel je jezelf als een avonturier? Een onzekere reiziger? Kies je bestemming die bij je hang naar avontuur past.

 • Gebruik je gezonde verstand.

Laat je gevoel niet in de steek. Het belangrijkste is dat je jezelf goed voelt wanneer je op reis bent. Doe geen dingen die tegen je gevoel ingaan en gebruik je gezonde verstand. Wanneer je in situaties komt die niet goed aanvoelen, ga dan op je instinct af en neem er afstand van.

 • Gooi jezelf niet in de verkoop.

Een blanke toerist in een ver en arm land is al snel ‘rijk’. Zorg ervoor dat je er niet zo uitziet. Laat je diamanten ring thuis, hang je gouden ketting onder je shirt en draag geen opzichtige dure merkkleding. Wees discreet met je geld en berg je dure camera goed op in plaats van hem om je nek te laten hangen.

 • Verken nieuwe plekken bij daglicht.

Natuurlijk is het niet altijd zo te plannen, maar probeer ervoor te zorgen dat je niet midden in de nacht op onbekende plaatsen terecht komt. Mocht dit wel het geval zijn, zorg er dan voor dat je hostel/hotel al geboekt is. Dit voorkomt nachtelijke zoektochten.

 • Zorg voor overlevingsgeld op een geheime plek.

Zorg ervoor dat je dagelijks niet meer contant geld dan je nodig hebt bij je draagt. Gebruik hiervoor niet de welbekende heupbuidel maar kies voor iets discreters. Een buideltje die je onzichtbaar onder je shirt kan dragen bijvoorbeeld. Ook kiezen veel backpackers voor geheime vakjes in je riem, ondergoed of schoenen.

 • Bescherm je bagage.

Verlies je bagage niet uit het oog. Neem je waardevolle spullen mee in een waterdicht tasje wanneer je gaat zwemmen. Zorg ervoor dat je altijd een kabelslotje bij je hebt om je bagage vast te maken in bijvoordeeld de bus of de trein. En stop je backpack in een overbag wanneer je gaat vliegen om ongewenste pakketjes in je backpack te voorkomen.

Buiten déze veiligheidstips zijn er ongeveer nog 28.320 andere tips waarvan de belangrijkste is: Heb vertrouwen je jezelf! Op deze manier zul je met elke onaangename situatie kunnen dealen. En vergeet vooral niet te genieten van al het moois wat je (wereld)reis ook meebrengt.

Wat is jouw beste tip wat betreft veilig reizen?

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , , , ,

5 Comments

 • Helma Dijksterhuis says:

  Ik ben helemaal gerust gesteld,zo goed voorbereid als jullie dit avontuur aangaan!

  Sjoerd,een tip voor jou om je geld veilig op te bergen:Stop de biljetten tussen

  je dreadlocks. Deze handige tip kost je niets.

  xxx Helma

 • Danielle says:

  Super tips, heb mijn lijstje klaar liggen :) Ga de stad van het weekend maar alvast in ha!

  Nog een handige tip (niet uit veiligheid maar wel handig haha): Bij de Xenox heb je tabletjes die zo groot als een tablet zijn die zich ont poppen tot een handdoekje! Ideaal voor in je backpack!

  • Evelien says:

   We hebben ze gezien, ja! Heb jij ervaring ermee? Wij waren nml niet voor de volle 100%overtuigd… Krijg je bv bij vies water, een vieze handdoek? Het klonk iig wel heel grappig, zijn er ervaringsdeskundigen in de zaal? :)

 • Danielle says:

  Mijn vriendin is naar Austalie geweest(ook om te reizen) en heeft er hier toen een aantal van meegenomen. Zij vond het erg handig want met je flesje water kun je dus al je handoekje creeeren :)
  Maar inderdaad: vies water is vies handdoekje ha!

  Nog een andere tip: Bij de Blokker heb je een hangertje van metaal die je aan je backpack/koffer hangt. Wanneer je dan je bagage optilt, kan het apparaatje meten hoezwaar je bagage is. Handig als je voor bepaalde vluchten diverse kilo’s mee mag nemen, zo weet je altijd zeker dat het niet te veel is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2021 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB