Wereldreis Afl. 10 Hoe word ik een wereldreiziger?

Nog 16 dagen en dan is het zo ver, onze wereldreis gaat dan eindelijk beginnen. De laatste dagen in Nederland staan voornamelijk in het teken van ‘afscheid nemen’. Afgelopen donderdag namen wij alvast afscheid van de oom, tante en nichtjes van Evelien. Zij namen een wel heel leuk cadeautje voor ons mee.

Het boek Hoe word ik een wereldreiziger? van Marcel Gansevoort (in samenwerking met tientallen medewerkers van reisomdewereld.nl) is als het ware een handboek voor avonturiers, globetrotters, dromers en twijfelaars. Maar ook een geweldige inspiratiebron voor de thuisblijvers.

Dit handige boek is gesplitst in twee delen. Het eerste deel beschrijft de beleving en passie van verschillende wereldreizigers. Bekende, maar ook minder bekende, reizigers komen aan het woord en geven je een kijkje in hun avontuurlijke leven. Zij delen hun mooiste plekken, leukste ervaringen, beste reistips en meest bijzondere reisverhalen. Een voettocht naar Tibet, backpacken in Australië, de zee veroveren als solozeilster, de wereld rond met een zonnemobiel of een luxueuze air cruise? In dit boek is geen reis te gek.

Ook wordt er aandacht besteed aan ondekkingsreizigers van voor onze tijd. Wie ontdekte Paaseiland ook al weer? En welke zeevaarders stichtten welke koloniën? Dit interessante boek neemt je mee terug in de tijd en zorgt ervoor dat je reizigersgeheugen even flink wordt opgefrist. Ben je er dan nogsteeds niet zeker van of je klaar bent voor het grote avontuur; het eerste deel van het boek sluit af met de ultieme “Ben jij een wereldreiziger?”-test!

Ook het tweede deel van het boek mag er zijn! Dit deel bevat de praktische hoofdstukken. De vele tips, beste informatiebronnen, leukste feesten en festivals, populairste routes en meest gestelde reis-vragen worden hier behandeld. Alle punten waar (wereld)reizigers tegenaanlopen worden onder de loep genomen. Hoe plan je je route? Wat moet je precies weten over paspoorten en visa? Wat kost dat nou, een wereldreis? Ga je onderweg werken? En wat neem je nou eigenijk allemaal mee in die rugzak?

Het laatste hoofdstuk ‘Weer Thuis’ beschrijft de gemende gevoelens die je zult ervaren wanneer je weer voet zet op Nederlandse bodem. Het laten bezinken van talloze indrukken en ervaringen, de ik-ben-weer-in-Nederland-regelzaken en het vinden van een baan; we gaan het wel lezen tijdens onze terugvlucht!

En dat duurt nog zooo LANG!!!!

Wij zijn erg benieuwd naar jullie favoriete reisboek!

(Hoe word ik een wereldreiziger door Marcel Gansevoort (in samenwerking met tientallen medewerkers van reisomdewereld) wordt uitgegeven door Lannoo en is te koop op onder andere bol.com)

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , , , , , ,

3 Comments

 • Claudia says:

  Dat klinkt als een tof boek om de laatste voorbereidingsdagen mee door te komen :-)

 • Kloostermop says:

  Ik sluit mij volledig aan bij jullie bevindingen! Prima boek om de laatste voorbereidingen mee door te komen! Ik kijk net op jullie teller en zie dat er nog maar 13 dagen zijn tot het begin van jullie grandioze avontuur.. Het komt nu wel heel dichtbij! Succes met de allerlaatste voorbereidingen. Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie verhalen straks.

  • Evelien says:

   Het begint idd nu wel erggg dichtbij te komen. De eerste spullen zitten zelfs al in de tas! Maar die zullen er nog wel tien keer in en uit gaan. Het past wel, het past niet, wel, niet, wel…

   Leuk dat je ons gaat volgen! Las dat je binnenkort Berlin gaat bezoeken, gaaf!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2019 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB