Wereldreis Afl. 12 Nice to meet you, South Africa!

De grote datum komt steeds dichterbij, 2 augustus landen we in Zuid-Afrika, en kan onze wereldreis gaan beginnen! Wat er vanaf dan allemaal op ons af gaat komen is ook voor ons nog een grote verrassing. Maar zo nieuwsgierig als we zijn, hebben we toch alvast wat to-do tips voor Zuid-Afrika weten te bemachtigen.

Via Twitter zijn we in contact gekomen met Abang Africa Travel & Trust, een reisbureau in Kaapstad. Zij specialiseren zich in wat ‘duurzaam tourisme’ heet; reizen die (vaak zonder het te merken) een positieve bijdrage aan de bestemming leveren. Je kunt hierbij denken aan de mensen, natuur en de economie.

Zo organiseert Abang Africa onder andere overnachtingen bij de lokale bevolking, kookcurusussen van Zuid-Afrikaanse mama’s en het bezoeken van lokale (bouw)projecten waardoor je een goed beeld krijgt van van de leefwijze van de lokale bevolking.

Een van de redenen om op wereldreis te gaan was voor ons in aanraking komen met andere culturen. Abang Africa gaf ons een aantal tips om de Zuid-Afrikaanse cultuur beter te leren kennen.

  • Het maken van een Shebeen tour

Op deze manier maak je kennis met het bruisende hart van het sociale leven in een van de townships. Sheebeens waren vroeger de illegale drinkhuizen of herbergen in de townships. Illegaal zijn ze al lang niet meer, maar gezellig zeker. Voor een hapje en drankje samen met de lokale bevolking ben je hier aan het goede adres. Calabash Tours neemt je graag mee naar de leukste plekjes van de townships.

  • Het bezoeken van een vrijwilligers project

Martijn van der Put (Nederlander) is de eigenaar van Khaya Volunteer Projects en werkt nauw samen met verschillende lokale projecten. Van sportontwikkeling tot kinderopvang, van het beschermen van een bepaalde gemeenschap tot het in stand houden van de natuur, Khaya Volunteer Projects zet zich in voor alles wat de lokale bevolking nodig heeft.

  • Een bezoek brengen aan het Red Location Museum

Red Location is een van de oudste zwarte townships van Port Elizabeth. De naam hiervan verwijst naar golfplaten die door verroesting een diep rode kleur hebben gekregen. Het museum ligt midden in deze township en is een monument voor de strijd tegen de Apartheid.

Hoe kijken jullie aan tegen ‘duurzaam tourisme’? En hoe komen jullie in aanraking met de cultuur van de locals?

Wij zijn erg benieuwd en opzoek naar goede tips!

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , , , , , ,

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2024 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB