Wereldreis Afl. 13 Jeffreys Bay

“Meneer Stouten en mevrouw van Aafst van vlucht BA0075 naar Londen Heatrow, u vertraagt de vlucht. Wilt u zich zo spoedig mogelijk melden bij gate D4. Uw bagage wordt anders na 10 minuten van board gehaald. Ik herhaal…” Het begin van onze wereldreis is een feit! Op 1aug. zijn we met een flitsende start (nog net op tijd) van start gegaan.

Na een korte vlucht naar Londen begonnen we direct met een vertraging onze reis naar Johannesburg. Hadden we dus toch wat rustiger aan kunnen doen. ;) Onder het genot van een slapeloze nacht hoog in de lucht vliegen we naar de andere kant van de aarde. Aangekomen in Jburg worden we gelijk welkom geheten door de lokale bevolking; de dreads van Sjoerd doen het goed. “Hello Rastaman, my brother, how are you doing?” *Boks*

Hoe aardig we de bevolking van Jburg ook vinden, we vliegen door naar Port Elizabeth, in het zuiden van Z-Afrika. Daar worden we als echte flashpackers opgewacht door de eigenaresse van Tree Tops Guesthouse. Na een heerlijke platter met sushi (oeps, daar gaat het dagbudget) is het dan eindelijk tijd voor een dutje. Helaas gaat de wekker de volgende dag bijzonder vroeg. Maar met een goede reden: Surf up @ Jefferys Bay.

20110804-134953.jpg

De komende 4 dagen verblijven we in het backpackers hostel Island Vibe in dit heerlijke surfdorpje. Op elke hoek van de straat vind je winkeltjes van Roxy, Quicksilver en Billabong. De sfeer is uitermate relaxed en de golven hoog. Morgen starten onze surflessen. Binnenkort is het beeldmateriaal te bewonderen bij ‘Funniest home video’s’ bij SBS6. Sensatie gegarandeerd! Het schijnt dat de dolfijnen naast je plankje zwemmen en de kans op walvissen spotten erg groot is. Met andere woorden: “Het is hier fantastisch!”

Speciaal voor de liefhebbers: Wist je dat?!
* Sjoerd hier ‘naughty’ wordt genoemd omdat ‘Sure-d’ te moeilijk is en men Stout(en) wel kent in het Z-Afrikaans.
* Iedereen Engels spreekt en we nog geen Z-Afrikaans sprekende Afikanen zijn tegen gekomen.
* Het op dit moment winter is in Z-Afrika, dus erg rustig.
* Het in de winter hier gewoon 25 graden is.
* Evelien nu al bijna een kilo drop op heeft gegeten omdat de tas dan niet zo zwaar is.

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , , ,

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2024 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB