Wereldreis Afl. 16 From Cape Town to Nairobi I

Sinds drie weken mogen wij onszelf echte ‘overlanders’ noemen. Gewapend met een tent en een ruige truck crossen wij tegenwoordig dwars door Zuid-Afrika en Namibie.

Ons reisgezelschap bestaat uit een Fin, een Japanse, twee Engelsen, een Amerikaan, Canadees en een Australische. Door dit zeer internationale gezelschap spreken we al een paar woordjes Japans, kunnen we proosten in het Fins en is het duidelijk geworden dat Engelsen het nooit koud hebben omdat zij een rum-jacket dragen wanneer zij de kroeg onveilig maken!

Maar overlanding is niet alleen maar fun, er moet ook gewerkt worden. Zo heeft iedereen zijn of haar eigen klusjes en moet er meegeholpen worden met koken, afwassen en flapping! (Het wapperen van de afwas omdat een theedoek niet hygienisch genoeg is… Schijnt…)

Wanneer er dan nog tijd over is doen we ook nog leuke dingen! ;) Zo hebben we een bezoek gebracht aan de op een na grootste Canyon in de wereld (na de Grand Canyon) en genoten van een prachtige sunset. Ook zijn we om 04:45u opgestaan om de zon van achter de oranje zandduinen te zien opkomen. Het daarna naar beneden rennen en flink wat zandhappen was ook niet verkeerd zo op de vroege morgen. And last but not least zijn we helemaal into the wild gegaan en hebben we geslapen in een BushCamp. (Lees: Aan de voet van een grote rots uren reizen vanaf de bewoonde wereld en zonder wc, douche, wifi ;) en stromend water.)

Het eerste gedeelte van ons avontuur zit er helaas al op. Gelukkig hebben we nog heel wat dagen te gaan. Morgenochtend vertrekken we naar het volgende BushCamp om te slapen tussen de springbokken en struisvogels. Daarna hopen we in het Etosha National Park in Namibie en het Serengeti National Park in Tanzania nog veel meer moois tegen te komen.

Wordt vervolgd!

Wist je dat?!

* Sjoerd zijn eerste slang nettt is misgelopen in het BushCamp. De Fin spotte de slang op de plek waar Sjoerd 2 minuten daarvoor naar de wc ging…
* De supermarkten in Namibie gedroogd vlees verkopen als snack. Het is zo taai dat het op kauwgom met heel veel kruiden lijkt.
* Ze in de club in Namibie tv schermen hebben hangen en daar sport op uitzenden… Gezellig…
* Evelien zich behoorlijk schuldig voelt na het eten van springbok. (Maar lekker dat het was!)

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , , , , , ,

6 Comments

 • Jeannette says:

  Ha Evelien en Sjoerd,

  Je hebt Sjoerd maar mooi aan de afwas gekregen Evelien. Delegeren is een kunst. Zo in de buitenlucht heeft het ook wel wat! Kun je dus van de simpelste dingen genieten die je thuis niet zo ziet zitten. Blijf foto’s maken, dan reis ik met jullie mee.

 • Laura & Liam says:

  Wow dat klinkt geweldig! Mooie foto’s en ik ben blij te zien dat de nagellak de bush overleefd ;)
  Het valt me wel een beetje tegen van dat springbokje, hihi
  Dikke kus!

 • Marianne says:

  wat een belevenissen!! :-)
  Gave foto’s. Geeft de sfeer mooi weer!!

  Geniet nog maar fijn en laat Sjoerd Uitkijken voor hij naar de wc gaat ;-) en succes met de afwas!!

  Liefs

 • paps says:

  hoi lieverds hoe gaat het daar in het sprookjes bos alles naar wens nog jullie hebben hele leuke foto,s gemaakt maar ik mis jullie wel hoor heb net weer 1 dag gewerkt en was gelijk bingo een collega overleden 57 jaar dat is wat minder maar we hebben wel een leuke vakantie gehad en knarf vond het ook heel leuk hier een hele dikke knuffel van ons allemaal xxxx

 • Jolanda says:

  Hey hallo daar, leuk om te lezen wat jullie allemaal uitspoken, mét natuurlijk prachtig foto’s. Volgens mij is het ook af en toe flink afzien, pffff … geen wc. Daar ben ik dan niet jaloers op. Groetjes uit Vlissingen.

 • Claudia says:

  Wauw, wat een geweldig avontuur. Geniet van het vervolg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2020 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB