Wereldreis Afl. 17 From Cape Town to Nairobi II

In onze vorige post hadden we het over springbokken en struisvogels, onze welgemeende excuses daarvoor… Het tweede gedeelte van onze overland-tour bracht ons onder andere leeuwen, olifanten, krokodillen en nijlpaarden. Een heel stuk spannender, toch?!

Na een aantal dagen niksen in Swakopmund (Namibie) was het dan eindelijk tijd voor wat actie. Ons eerste national park (Etosha) was vanaf de eerste minuut een groot succes. We waren nauwelijks de poorten van het park door of we stonden oog in oog met olifanten, hadden bijna een leeuw op de motorkap en werden omsingeld door zebra’s.

Naast al die wilde dieren hebben we ook wilde mannen (en vrouwen) mogen spotten. Na een bezoek aan Bushmanland kunnen we ons zelf prima redden mochten we ooit verdwaald raken in de rimboe. De bushmannen leerden ons vuur maken, noten zoeken en vogels vangen. Dat soort dingen doe je natuurlijk wel in stijl; een workshop sieraden maken van struisvogeleieren mocht niet in het programma ontbreken.

Na Nambie hebben we een bezoek gebracht aan Botswana. Daar hebben we de Okavango Delta onveilig gemaakt in onze Mokoro’s. Dit was de ultieme manier om dicht bij nijlpaarden en olifanten te komen. Dit is overdag heel erg leuk. Dat ze ook geregeld ‘s nachts verschijnen op de campsite was toch wel heel spannend.

Het derde gedeelte van onze tour start morgen vanuit Victora Falls. Voor ongeveer de helft van de groep is het Afrika avontuur hier helaas geeindigd. Vanavond krijgen we vier nieuwe, verse avonturiers hiervoor terug. Als het ware start er een nieuwe tour. Let’s go to Tanzania, Mozambique, Malawi en Kenia.

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , , , ,

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2024 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB