Wereldreis Afl. 18 En we gaan nog niet naar huis…

Weken lang keken we uit naar onze overland-tour die zou starten in Kaapstad en zou eindigen in Nairobi. Helaas is in Vic. Falls (Zimbabwe) ons Afrika avontuur vroegtijdig beeindigd. Hierbij een kleine update vanuit het vliegtuig naar… HONG KONG!

Het boeken van onze overland-tour door Afrika heeft heel wat tijd in beslag genomen. Op internet werd je overladen met overland-organisaties die stuk voor stuk (ongeveer) hetzelfde reisschema aanboden. Welke organisatie moet je dan kiezen!? Van het lezen van reviews op Tripadvisor tot het zoeken van foto’s op Flickr, we moesten en zouden de beste organisatie eruit kunnen halen. Zo werd er direct een streep gezet door organisaties die, volgens de reviews, drugs mee smokkelden. Maar ook door de organisaties die bekend stonden als de ideale reisorganisatie voor dronken Engelsen. Uiteindelijk werd er op een dag een flinke smak geld overgemaakt naar Dragoman; we boekten onze droomtrip!

Spijt ervan hebben we zeker niet! We hebben een geweldige tijd gehad in Zuid-Afrika, Namibie, Botswana en Zimbabwe. Toch hebben we besloten om in Vic. Falls uit te stappen. Hierdoor hebben we Malawi, Mozambique, Tanzania en Kenia helaas moet missen. In Vic. Falls hadden we eindelijk even de tijd om op adem te komen en terug te blikken. Er was een hoop gebeurd…

Ten eerste kreeg Sjoerd op een van de eerste dagen drugs aangeboden door…. iemand van de CREW! Deze fijne (tijdelijke) chauffeur heeft het in z’n hoofd gehaald om de grens van Namibie over te steken met drugs in zijn bezit, om dat vervolgens te verpatsen aan de passagiers. Een niet zo’n fijne gedachte, verstopte pakketjes in je backpack. Meneer was namelijk verdacht vaak in de baggage ruimte te vinden. Blijkbaar wist onze tourguide hier vanaf maar vond het niet nodig een melding te maken bij Dragoman. Gelukkig zijn we zonder gezeur de grens overgekomen, Namibie was leuk, maar voor 15 jaar… Nee bedankt!

Helaas hebben we ook mindere tijden in Namibie gehad. Zo waren we getuige van een ongeluk met een andere truck op zo’n 50 meter afstand. Deze truck, met daarin 22 Italianen, kreeg voor onze neus een klapband en vloog van de onverharde weg. Onze co-driver heeft 22 bloedende Italianen uit de truck moeten bevrijden. Nooit verwacht dat onze first aid kit in de tweede week worldtour al gehalveerd zou zijn. Na ongeveer een uur kwam eindelijk de ambulance ter plekke. Helaas was dit voor 2 Italianen al te laat… Dit is natuurlijk niet iets dat je in de hand kan hebben. Maar als tourguide zijnde het alarmnummer van Namibie niet weten en dus geen alarm kunnen slaan in noodsituaties vonden wij toch wel een beetje zorgwekkend…

20110906-061841.jpg

Dit, samen met de prijs kwaliteit verhouding van accomodatie en eten, plus en nog wat ‘kleine’ dingen (Zowel tourguide als co-driver als cook hadden een relatie met verschillende passagiers en regelden gratis upgrades voor hen waardoor er voor de rest van de groep geen upgrades meer mogelijk waren…) heeft ons doen besluiten een belletje te plegen naar Dragoman. Zij zijn behoorlijk geschrokken en hebben besloten ons de helft van het bedrag terug te storten.

Het grootste gedeelte van onze groep zou sowieso al stoppen in Vic. Falls. Hier zou de volgende groep het Afrika avontuur ‘afmaken’. We hebben enorm uitgekeken naar Serengeti en Zanzibar, helaas zat dat er voor ons niet meer in. We hebben nog geprobeerd om zelf hier naartoe te reizen maar de schrikbarende hoge prijzen van vliegtickets vanuit Vic. Falls en Johannesburg hebben ons weten tegen te houden. Het goede nieuws; een volgend reisje is alweer gepland. Over 2 jaar gaan wij op safari naar Serengeti en zullen we daarna bijkomen op het bountystrand van Zanzibar! ;)

Eind goed, al goed! Als het ware slaan we een stukje van de weg over en zetten we ons avontuur voort in Azie. Hong Kong here we come!

Ps. Mochten jullie denken dat we hierdoor een maand eerder terug komen, forget it! Op dit moment zitten wij hoog in de lucht te bedenken op welke waanzinnige plek wij die extra maand gaan doorbrengen! :)

20110906-062219.jpg

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , , , , , ,

12 Comments

 • Frank says:

  Hoi eef en sjoerd

  Erg jammer en zonde dat de tour wat anders is verlopen dan jullie hadden voorgesteld.
  Heel veel plezier in hong kong en geniet van het eten met stokjes,mensen die je niet verstaat en spleetogen whaha xxxx uit apeldoorn

 • Fem says:

  Jeetje, wat een verhaal! Maar, goed dat jullie een besluit genomen hebben, en nu even kunnen bijkomen in HongKong, en kunnen genieten van een onverwachte luxe om een extra bestemming uit te kiezen voor een maand! Ben benieuwd wat het wordt uiteindelijk!

 • Jeetje wat een vervelende ervaring! Wijs besluit om er dan mee te stoppen en zelf verder te gaan. En wat jullie zelf zeggen dit geeft nog ruimte voor andere mooie landen.

  Wij zitten nu in Beijing, en om jullie gerust te stellen daar nog geen vervelende ervaringen:) Alleen maar zeer vriendelijke Chinezen! Alvast veel plezier in Hong Kong.

 • Lauwie says:

  Lieve Sjoerd en Eef,

  Hopelijk is dit jullie slechtste ervaring en gaat het vanaf nu weer allemaal de goede kant op! Ik denk toch echt dat Sjoerd zijn dreads moet verruilen ;) We hadden hem gewaarschuwd, hihi. Ik ben blij dat jullie veilig en heel in Hongkong zijn gearriveerd! Erg jaloers op al die heerlijke sushi, ikke wille ook!!!! GENIET van alle het nieuwe moois dat de wereld te bieden heeft en spreek je snel weer!

  Dikke smakkerd

 • Chiel says:

  Ha Eef en Sjoerd,

  Jammer dat zelfs de user reviews jullie hiervoor niet hebben kunnen beschermen. Lijkt me een eng idee dat die gasten drugs smokkelden ook met name in jullie bagage, de gedachten maar niet laten gaan naar wat had kunnen zijn…:) Heel erg veel plezier in Hong Kong en BeiJing. Ik kan me niet voorstellen dat BeiJing gaat tegenvallen, echt een geweldige stad! Ben benieuwd naar jullie ervaringen daar. Have fun!!

 • Monique says:

  Bah, wat een enge verhalen!! Blij dat jullie verstandige backpackers zijn! En nu lekker genieten van jullie nieuwe bestemming met in gedachten de Floortje Dessing bestemmingen :-D

 • Martijn says:

  Wat een verhaal, ik heb zelf ook eenzelfde overland trip geboekt (z.a->kenia) maar dan met Go2Africa, ik hoop dat deze trip zonder noemenswaardige problemen zal vertrekken. Ongelukken en klapbanden kunnen altijd gebeuren, of je nou in een grote truck zit, op de fiets of met 8 man opgepropt in een taxi. Da’s gewoon de pech die je kunt hebben, maar wel lullig voor die italiano’s. Het verhaal van de drugs en de relaties tussen de crew en passagiers is echt niet normaal, zetten jullie hierover ook een verhaal op tripadvisor? In elk geval, ik wens jullie een fantastische veredere reis toe, en zal jullie site in de gaten houden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2024 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB