Wereldreis Afl. 19 Amazing Hong Kong

Na een vliegreis van zo’n 13 uur (Johannesburg – Hong Kong) zijn we in Azie aangekomen, het tweede continent van onze wereldreis. Hier stappen we als het ware een andere wereld binnen. Waar we in Afrika na uren rijden op een onverharde weg geen mens tegenkwamen, worden we hier overspoeld door drukte en chaos. Hallo, bewoonde wereld!

Ook het verschil in klimaat was even wennen. Na het verlaten van het vliegveld, waar we nog niks doorhadden dankzij de airco, stapten we naar buiten. Een klamme hitte heette ons van harte welkom in Hong Kong.

De komende 5 dagen slapen we op 9 hoog in een hotel midden in Kowloon, de binnenstad van Hong Kong. In de loop der jaren heeft Kowloon zich ontwikkeld van een industrieel district tot een woonwijk. In deze woonwijk zijn overigens weinig touristen te vinden. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat we ons behoorlijk bekeken voelen wanneer we hier op straat lopen. In Kowloon vind je een schat aan ‘restaurants’ (met de nadruk op de haakjes!) met een internationale keuken waarbij vooral de Aziatische eethuisjes in het middelpunt staan. De Smaakpolitie zal hier hoogst waarschijnlijk zeggen: “Hier word ik niet blij van!!!”

Overweldigend, dat is Hong Kong zeker. Op elke vierkante meter is hier iets te beleven. Van mannetjes die je de zogenaamde copy-watches willen verkopen (iedereen draagt hier een Rolex…) tot vrouwtjes die massages aanbieden in massage salons op 16 hoog achter.

Morgen staat er een bezoekje aan Macau op de planning. Dit eiland ligt op zo’n 70 km ten zuidwesten van Hong Kong en staat vooral bekend om zijn casino’s a la Las Vegas. Mocht er na een aantal dagen een bericht op de website verschijnen met de titel: ‘Afl. 20 Home Sweet Home’, dan is er iets mis gegaan en hadden we in plaats van rood, beter alles op zwart kunnen zetten… ;)

Wordt vervolgd!

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , , , ,

5 Comments

 • Anne-Marie says:

  Jemig, ben net terug van mijn eigen trip, en krijg door jullie verhalen nu alweer zin om te vertrekken… :-)
  (Ken jullie via Twitter, dus mochten jullie je afvragen wie in hemelsnaam die Anne-Marie is… eigenlijk kennen we elkaar ook niet ;) .)

  • Evelien says:

   Hee Anne-Marie, thanks voor je bericht! Goed te horen dat we je reis-happy maken met onze verhalen. Hoe bevalt het Nederlandse leventje je nu? Behoorlijk wennen zeker? Leuke blog heb je bijgehouden, inspirerend! We gaan ‘m eens goed doornemen.

 • Marloes says:

  Leuk om jullie stukken te lezen! Eindelijk dacht ik eraan om op de website te kijken. Moest wel lachen Evelien, dat je uitdaging is zonder potjes crème te leven :-p Ik ga jullie volgen op twitter!
  Nieuwtje van The Body Shop: ik ga een paar maanden stoppen om stage te lopen in Rotterdam :)

  • Evelien says:

   Heey Marloes! Leuk je hier ‘te zien’! Dank voor je bericht. Raad eens… Er zit hier ongeveer in elke straat een Bodyshop. Geen gein, je word er mee doodgegooid hier. En iedereen koopt natuurlijk TeaTree. Haha. Wauw, een stage van een half jaar in Rdam. Ga je Arnhem dan ook verlaten? We hebben je je toegevoegd op Twitter. Wil graag van je avonturen op de hoogte blijven. Groetjes aan de Bodyshopmeiden. En alvast veel succes en plezier in Rdam, zet ‘m op!

 • Henk, Monique, Sanne, Jolijn says:

  Hallo Sjoerd en Evelien,
  Wat leuk om al jullie belevenissen zo te volgen. Dagelijks wordt jullie website door ons bekeken. Dus we volgen julie op de voet. Maak het alleen niet te spannend allemaal en pas goed op jullie zelf! Groetjes uit Haaksbergen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2021 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB