Wereldreis Afl. 21 Kedeng kedeng

Kilometers spoor vliegen onder ons door, we zijn op weg naar… Lhasa, Tibet. Het eerste gedeelte van onze treinreis naar een van de hoogst gelegen steden ter wereld is een feit. Een reisje van Maastricht naar Groningen is er niets bij.

20110923-102506.jpg

Onze eerste tickets boekten we op het treinstation in Beijing. Dat was nog niet zo makkelijk. Door de chinese tekens baanden we ons een weg naar counter 16, de counter voor niet chinees sprekende reizigers. Dit was dan ook de enige plek op het grote station waar informatie in, voor ons, leesbare letters werd beschreven. Blijkbaar waren er die dag te weinig westerse reizigers op het station aanwezig en had de Engels sprekende, chinese meneer van counter 16 besloten om lekker naar huis te gaan. Geef hem eens ongelijk.

Met hulp van een Ierse mevrouw die vloeiend Chinees kon spreken, (wauw, hoe deed ze dat?) boekten we (nouja, okee, zij deed het…) onze eerste treintickets; twee geweldig fijne hardseats. Hardseats zijn, zoals de naam doet vermoeden, stoelen die, naast dat ze erg smal zijn, ook heerlijk hard zijn. Onze 14 uur durende treintocht van Beijing naar Xian kon beginnen. De eerste paar uur was verrassend goed te doen. We vermaakten ons prima met het bestuderen van smakkende Chinezen, het nodige hand- en voet vertaalwerk en vriendelijk glimlachen naar de gehele coupe die ons aan het aanstaren was. De uren die daarop volgden waren, net als onze seats vooral heel erg hard. Net als het slapen, naar het toilet gaan en de tijd aftellen. Na zo’n 14 uur kwamen we dan eindelijk aan in Xian. Tijd voor een dutje.

Xian is een leuke stad. We logeerden in Han Tang Inn, een hostel in de binnenstad. Vanuit hier bezochten we het Terracottaleger, maakten en een fietstocht door de stad en boekten we ons treinticket naar Chengu. Dit keer deden we het beter, we kozen voor softsleepers. De naam doet het al vermoeden; soft (voor Chinese begrippen) en slaapbaar. Tenminste, wanneer je geen snurkende Chinees in je 4 persoons kabine hebt liggen…

20110923-102356.jpg

Maar zondagavond gaan we voor de herkansing, dan reizen we af naar onze eindbestemming in China: Lhasa in Tibet. Voor deze 48 uur durende trip hebben we wederom softsleepers weten te regelen. Dit zal waarschijnlijk geen overbodige luxe zijn. Vanuit Lhasa start onze Tibet-tour. In Tibet moet je deelnemen aan een tour, anders krijg je geen toegang tot dit prachtige gebied. De komende 7 dagen hebben wij daarom gezelschap van twee Zweedse en een Brazilliaanse reiziger en zullen we onder andere het Mount Everest Basecamp bezoeken.

20110923-091805.jpg

To be continued!

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , , , , , ,

2 Comments

  • Softsleepers, dat regelen jullie goed steeds! Hadden jullie in de trein naar Lhasa minder last van snurkende Chinezen? Hoe vinden jullie Lhasa so far? Indrukwekkend toch? Morgen met de jeep verder Tibet in? Er staat jullie heel wat moois te wachten, wij hebben het net achter ons en zijn nog bezig alle indrukken te verwerken! Helaas geen Everest gezien, maar wel een flinke sneeuwstorm en land slides onderweg. Is ook een ervaring! Geniet van de tocht door Tibet en wie weet tot in Nepal! Weten jullie al waar de reis daarna heen gaan? Lijkt ons lastig kiezen tussen India en de Fillipijnen!

    • Evelien says:

      Heey Ilse en Marcel, dank voor jullie leuke bericht. Op dit moment zijn we ons aan het klaarmaken voor Shigatse. Zijn jullie daar ook geweest?

      Lhasa is amazing! We hebben hier de meest mooie dingen gezien. Met name het leven op straat is geweldig. En de mensen hier zijn zo prachtig. Zoals jullie in het volgende bericht kunnen lezen was het slapen in de trein weer een echte crime. Ook al heb je softsleepers. We hadden deze via het hostel geregeld. En dat maar zo’n 3 dagen voor vertrek, niet slecht he?! Het rare was, we waren in de trein met verschillende mensen in gesprek gegaan hierover. Zij konden namelijk geen softsleeper krijgen terwijl er in ons gedeelte van de trein zeker 8 lege bedden waren. Raar he, hoe dat nou werkt met die soft/hard sleepers, geen idee!

      Te gek om te horen dat ons nog veel moois te wachten staat. Hebben jullie het fijn in Nepal? Hoelang zijn jullie van plan daar te blijven? Zou zeker leuk zijn om jullie daar nog even te zien.

      Waar onze reis daarna naartoe gaat weten we nog niet 100% zeker. Maar de kans is groot dat het de Filipijnen wordt met een overstap in India. We zullen zien, dat houdt het iig wel spannend!

      Wat zijn jullie plannen? We blijven jullie volgen!
      Evelien & Sjoerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2024 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB