Wereldreis Afl. 2 Een goede voorbereiding is….

…nog lang niet de helft van het werk, als je dat soms dacht.

Na ons bezoekje aan het World Ticket Center in Amsterdam waren we helemaal van de kaart. Het concreet maken van de route nam een aantal uur in beslag. We werden volgepropt met informatie. Een hoofd vol chaos. Het verkeer in Amsterdam was er niks bij. Het uurtje op het terras daarna zijn er welgeteld 5 woorden met elkaar gewisseld. Even bijkomen…

De dagen erop hebben we flink orde geschept en besloten we het Around The World ticket te boeken. We moesten wel, we waren onopgemerkt aangestoken met het enthousiasme- en reisvirus Er was geen weg meer terug… (Heb geen medelij…)

Er moet nog veel geregeld worden. Van de post tot een nieuwe huurder. Van vaccinaties tot een afscheidsbezoekje aan de tandarts. De afgelopen dagen stonden in het teken van deze dingen (en alles wat daar nog tussen zit). Onze Excel-regel-lijst is hierbij tot heilig verklaard, we kunnen niet meer zonder! Wanneer er weer een punt ‘groen’ gekleurd is voelt het als een stapje dichter bij die beruchte 1 augustus 2011.

Countdown starting now!

Wist je dat?!

  • E. bijna begint te huilen bij het zien van een spuit en vaccinaties halen een nachtmerrie voor haar is.
  • S. denkt dat hij om de twee meter een slang gaat tegenkomen (op welke plek dan ook) en hij op het punt stond slangen-tegen-gif te gaan scoren bij de Arnhemse apotheek.
  • E. nog steeds twijfelt of ze 1 of 2 potjes nagellak mee zal nemen.
  • S. zich afvraagt of Paaseiland niet een beetje overschat is.
  • E. een brok in haar keel krijgt bij de gedachte dat ze gtst een jaar lang moet missen.
  • S. het liefst de reis afsluit met een bezoek aan Ibiza.
  • E. zich afvraagt of juist Ibiza niet een beetje overschat is.
Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , , ,

5 Comments

  • Danielle says:

    Hoi

    Ik volg jullie al op Twitter en was even lekker op jullie blog aan het neuzen.. Ik heb zelf wat vragen en het leek me handiger dat op deze manier even te sturen ivm de maximale 140 karakters op Twitter :)

    Via Twitter vroegen jullie al of ik ook te volgen ben. Nou wil ik dat uiteraard graag maar heb op dit moment nog niets opgezet. Mijn eerste vraag aan jullie dus ook op welke manier jullie deze site hebben opgezet? (via wordpress of een andere blog site?) Want reisjemee vind ik ook weer zo standaard..

    Daarnaast las ik in deze blog dat jullie een Around the World ticket hebben geboekt en uiteindelijk een jaar weg willen. Mag ik vragen wat dit ticket exact inhoud en wat het ongeveer gekost heeft?
    Ik heb namelijk zelf ook contact gehad met worldticketcenter maar daar gaven ze aan dat ik het beste de stops van te voren moet vastleggen en dat je daarbij een bepaald aantal stops hebben. Hebben jullie dit ook?

    Nou ik ga even verder lezen, wie weet komen er nog wat vragen naar boven :)

    Bedankt alvast! En spannend hoor, het komt in de buurt!!

    • Evelien says:

      Hee Danielle, dank voor je bericht! Leuk dat jij ook zo met de reis bezig bent. Onze site is idd een WordPressje. :) Wij hebben het geluk gehad dat een goede vriend (Bas de Boer) het leuk vond om ons te helpen. Natuurlijk kun je ook gewoon een ‘standaard’ sjabloon kiezen. Een beetje verstand van WordPress is overigens wel handig. Het duurt even, maar dan heb je ook wat! ;)

      Ons around the world ticket heeft idd een bepaald aantal stops. Dat is verplicht. Wij zijn bij WTC langs geweest en hebben onze wensen (landen) daar op tafel gelegd. Aan de hand daarvan hebben zij een ticket erbij gekozen. Het was nogal een complex verhaal met het aantal mijlen dat je mag afleggen, het aantal stops, de plaatsen van de stops, de vliegmaatschappijen die wel en niet in de alliantie zitten etc. Onze tip is om eerst zelf een route uit te stippelen en daar omheen een ticket te kiezen. Ze hebben een ruime keus maar kunnen je (bij een uitgewerkt wensen lijstje) goed adviseren. Schrik niet van het kleine aantal stops dat je mag maken, het around the world ticket is als het ware de rode draad van je reis. Tussen die stops maken wij bijv. nog vele binnenlandse vluchten en reizen we ook overland. Ons Fly Away With Robinson Crusoe ticket hebben we zelf samengesteld en was ongeveer 4600 euro pp excl alle andere tickets. *slik* Het ticket is precies een jaar geldig. We hopen dat je wat met deze info kan. Veel succes en natuurlijk plezier! Laat ons weten waar en wanneer we je in de lucht kunnen vinden!

  • Danielle says:

    Bedankt voor al je info!
    Als ik alles lees krijg ik er zo’n zin in ha!
    Ik ga eens puzzelen met WordPress, zodra het iets is laat ik het jullie weten en helemaal als ik ook ver weg van huis ben :D Wie weet komen we elkaar nog tegen ;)

  • Daphne says:

    Hoi hoi,

    Ik ben net 2 sec. Geleden gestart met het voorbereiden van onze reis, die al in juli gaat starten. Ik heb gelijk jullie site geopend, want dat leek me het juiste begin…
    Ik lees hier over jullie gouden excel-lijst. Zouden jullie die ook willen delen met mij?? Zou vast een hoop tijd schelen en bol staan met goede tips!

    Dank je!!

    Groetjes Daphne

    • Sjoerd says:

      Hey Daphne, spannend dat het voor jou ook gaat beginnen. Ik ben net even m’n mail ingedoken (de lijst zelf staat op onze computer thuis) en kwam een mailtje tegen waarin ik (een gedeelte) van onze lijst met een andere reiziger deel. Of het de volledige lijst is durf ik niet te zeggen. Het zou goef kunnen dat we na dat mailtje nog andere heldere momenten hebben gehad. Maar waarsch ga je er een heel eind mee komen. Zou je je emailadres kunnen sturen naar info@reisdewereldrond.nl, dan zal ik je snel terug mailen en lekker wat werk bezorgen. ;) Veel voorpret!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2024 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB