Wereldreis Afl. 25 Boracay Baby!

Na onze avonturen in Tibet en de spirituele uitleg over onze tattoo’s van Evelien is het weer eens tijd dat de andere “backpacker” een blog schrijft en wel vanaf het paradijs op aarde: Boracay.

20111017-085247.jpg

Boracay, 7 km lang en 2,5 km breed is in Nederland en de rest van Europa nog niet zo bekend, maar ondertussen in Azie al een behoorlijk bekende vakantiebestemming geworden. Boracay behoort tot de Filipijnen en is al reeds beoordeeld als 1 van de 3 beste eilanden op de wereld na de Malediven. Aangezien wij vorig jaar op de Malediven waren kunnen we het zelf goed beoordelen. Ons oordeel is dat het zelfs beter en mooier is! Niet alleen is het water net zo blauw, maar is het eiland ook heel erg groen en bloeien de bloemen, planten en bomen volop. Daarnaast is er in Boracay wat meer te beleven (bijvoorbeeld het nachtleven) dan in de Malediven, waar je na 1 week uitgekeken bent omdat je op je eigen eilandje ‘vastzit’. Elke eiland is daar namelijk een apart resort.

Om die redenen, maar ook vooral omdat we een beetje reis moe waren, hebben we na een paar dagen al besloten om voorlopig op dit paradijsje te blijven. Geloof het of niet, maar het dagelijks op zoek zijn naar een slaapplek, eten en vervoer plus het in- en uitpakken van je huis (lees: backpack) is op sommige momenten erg zwaar. Zowel geestelijk als lichamelijk. (Verder niets te klagen!) We vertrekken hier pas over 5 weken. :)

De komende 5 weken zullen we invullen met vooral heerlijk niets doen, duiken, en hopelijk leren kite surfen!

Daarnaast mogen we zo nu en dan ook een ” klein ” feestje vieren. Ondertussen zijn we al bekend geraakt met Cocomagas, een bar waar het vooral leuk is als je van de shooters hebt gesnoept. We hebben het blijkbaar zo leuk gehad dat we gisteren enthousiast begroet werden zonder te weten door wie precies. Ons waren ze niet vergeten….!

Wij verblijven op Diniwid Beach, ongeveer 10 minuten rijden met de tricycle naar het centrum van het eiland. Diniwid Beach ligt tussen 2 prachtige rotspartijen in en is een wat rustiger strand dan de hier bekende White Beach 1, 2 en 3 waar op elke vierkante meter een restaurantje, bar of souveniershop te vinden is. In Diniwid Beach hebben wij (gelukkig) geen bars en danscafe’s in ‘onze achtertuin’.

Ons appartement is voor backpackers begrippen erg luxe te noemen, zo hebben wij een schoonmaakster die elke dag komt, uitzicht op zee en zitten we 100 meter van het strand. Beter konden we het niet treffen!

Ondanks alke waarschuwingen voor regen en typhones, hebben we tot nu toe maar 1 dag regen gehad en is het nu al 5 dagen stralend weer. Het enige nadeel is dat we nog niet mogen zwemmen met onze tattoo.

Onderstaande foto’s geven enigzins weer hoe ons paradijsje op aarde eruit ziet! Mocht je in de buurt zijn, binnenkort houden we een housewarming party, iedereen is van harte uitgenodigd!

20111017-085316.jpg

20111017-085344.jpg

20111017-085410.jpg

20111017-085541.jpg

20111017-085604.jpg

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , , ,

27 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2021 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB