Wereldreis Afl. 26 Island Vibe

Het leuke aan reizen zonder een heel concreet plan, is dat je op plekken komt waarvan je niet eens wist dat ze zouden bestaan. Een van die plekken is het piepkleine eiland Boracay, één van de 7007 prachtige eilanden die de Filipijnen rijk is.

20111102-070331.jpg

In China kregen wij al lucht van het bestaan van dit paradijsje op aarde. De Braziliaanse jongen waarmee wij China en Tibet doortrokken, vertelde ons in geuren en kleuren over zijn verblijf op Boracay een jaar geleden. Na foto’s op zijn telefoon te hebben gezien, waren wij verkocht. Op internet gingen we opzoek naar een betaalbare vlucht vanuit Kathmandu, Nepal. Precies een week later zetten wij voet aan wal in Boracay. Al vanaf de eerste dag was duidelijk dat er geen Braziliaans woord gelogen was over dit eiland. Een paar dagen na aankomst was de verlenging van het appartement én het verzetten van de terugvlucht een feit. Een heel gek idee wanneer je bedenkt dat dit eiland een oppervlakte van ongeveer tien km2 heeft. Je zou denken dat zes weken eiland verkennen dan misschien wat veel is. Voor ons niet, wij hebben hier namelijk een missie. En wel eentje die best eens wat tijd in beslag zou kunnen nemen.

Aan de andere kant van White Beach, het welbekende touristische gedeelte van het eiland, ligt Bulabog Beach. Dit strand staat bekend om de vele watersport mogelijkheden. Met name het kitesurfen is hier helemaal hot. Laat dat nou net onze missie zijn.

20111102-070529.jpg

Na een kitesurf-uitleg-in-een-notendop van instructeur Madis, een jongen uit Estland die hier een aantal jaar geleden naartoe is gekomen en nooit meer is weggegaan, waren wij om en boekten we onze eerste kitesurflessen. Kiteschool Habagat (vernoemd naar een winstroom die over het eiland waait) wordt gerund door een Duitste man die hier op het eiland ook nog een steakhouse bezit. Hij heeft 13 jaar geleden de Deutsche bratwursten vaarwel gezwaaid en leeft al geruime tijd een relaxed leventje op Boracay. Geef hem eens ongelijk. Kitesurfen is een enorm leuke maar ook moeilijke sport. Het in de lucht houden van een 10m brede vlieger, op je plankje springen en gaaaan, is nog niet zo gemakkelijk. Gelukkig heeft Madis enorm veel geduld met ons en vindt het dan ook geen enkel probleem om voor de zoveelste keer uit te leggen hoe je de lijnen vast moet knopen, de kite op één plek kunt houden, op de plank moet gaan staan, etc. etc.

20111102-070721.jpg

Wanneer dat eenmaal duidelijk is, is het toch wel een machtig gevoel, het besturen van een enorm gevaarte tientallen meters boven je in de lucht. De echte actie foto’s moeten nog even op zich laten wachten. Daarvoor hebben we nog heel wat lesjes en oefening voor nodig. (En een andere outfit. Op dit moment zijn we de kneusjes van Bulabog! Lees: zwemvast, helm, etc.) Maar hoe stoer is het om te kunnen zeggen dat je zeker al een meter of twintig hebt kunnen ‘rijden’ op je plankje?! (Sjoerd) En dan nog maar te zwijgen over een lancering van zo’n 1,5m boven het wateroppervlak doordat de kite nét iets teveel wind ving! (Evelien) Eén van de eerste lessen van Madis was: “Do NOT bring the kite in the powerzone, there is too much power for you!” Foutje bedankt! “Kun je het misschien nog éééén keer uitleggen, Madis? We snappen het nogsteeds niet…”

Een andere bezigheid op dit mini eiland is het verkennen van de mega oceaan in onze achtertuin. Op de vele vissen, prachtige zeesterren en het kleurrijke koraal raak je niet snel uitgekeken. Snorkel- en duikmogelijkheden genoeg.

20111102-071002.jpg

Ook kijken we onze ogen uit tijdens het opserveren van het dagelijkse leven op het eiland. Zo shoppen we op de lokale vismarkt, onderhandelen we over de prijs voor de tricycle voor een ritje naar de binnenstad en maken we kennis met de vele ladyboy’s (bakla’s) die het eiland rijk is.

Boracay is prachtig maar het zou zonde zijn als we niet verder zouden kijken en maar een van de 7007 eilanden kunnen zien. Het aanbod van Madis om vijf dagen mee te varen op een geweldig mooie, gloednieuwe catamaran kwam dan ook als geroepen. Volgende week stappen wij aan boord van deze zeilboot om, samen met onder andere de beste kitesurfer van de Filipijnen, de omgeving van Boracay te te verkennen. We gaan de mooiste kitesurf spots opzoeken en daar oefenen op de verlenging van de twintig meter rit en de beruchte lancering… Op de boot gaan ongeveer tien mensen mee. En het leuke is… Onze Braziliaan zal daar ook bij zijn!

20111102-072006.jpg

20111102-071225.jpg

20111102-071432.jpg

20111102-071619.jpg

20111102-071802.jpg

Deze keer maakten wij hem enthousiast met Boracay-verhalen en besloot hij zijn reisplan om te gooien. Hij vloog van India naar hier om ons te vergezellen. Van het bestaan van Boracay, daar weten wij nu alles van. Nog drie weken zullen we hier ‘druk’ zijn met alles wat deze geweldige plek te bieden heeft. Op 21 november begeven wij ons weer naar het vliegveld. Op naar de volgende bijzondere plek!

Waar dat precies zal zijn? Geen idee, hopelijk weer een plek waarvan we het bestaan nu nog niet afweten.

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , , ,

16 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2021 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB