Wereldreis Afl. 27 Music Was My First Love

Tijdens ons verblijf in Afrika zaten we vaak uren lang in de truck opweg naar het volgende fantastische wildpark. In het inmens grote China vlogen honderden kilometers spoor onder ons door om naar Tibet af te kunnen reizen en in de Filipijnen kijkt niemand er van op wanneer het vliegtuig een paar uurtjes later vertrekt dan gepland. Om tijd te doden luisteren wij naar muziek. Heel veel muziek.

20111109-122006.jpg

Wanneer je een jaar op reis gaat en je Ipod gevuld moet worden met de klassiekers, al je lievelings albums, de beste covers én je grootste meezing-favorieten, is het nog best lastig om een keuze te maken. Gelukkig hebben we heel wat nummers op onze Ipod weten te proppen en zijn we na drie maanden muziek luisteren nog lang niet uitgeluisterd.

Iedere ‘mood’ komt in onze playlist aan bod. Zijn we blij, dan swingen we op de vrolijke klanken van Nouvelle Vague. Hebben we verdriet, dan trekken we ons even terug met Adele of Damien Rice. En wanneer we onszelf ontzettende ‘lucky bastards’ vinden omdat we (per toeval!) op het meest prachtige eilandje aller tijden zijn beland, dan blèren we gewoon lekker mee met ‘Op Een Onbewoond Eiland’ van Kinderen voor Kinderen. Nouja, Evelien dan…

Dat we straks met kerstmis niet in de sneeuw kunnen spelen maar onder een palmboom een coctail wegslurpen mag de pret niet drukken, wij luisteren dan heerlijk naar Mariah Carey en Wham! En dat ABBA met ‘Happy New Year’ op 31 december écht niet kan in de hippe partyscene van het bruisende Sydney, wij liggen er niet wakker van!

Honderden nummers hebben we, gedurende deze reis al voorbij horen komen. Het ene nummer nog beter dan het andere. Wij stelden deze top 11 op met, voor ons, de beste muziek tijdens een wereldreis: (In willekeurige volgorde, want bij elk land, vervoersmiddel en elke mood hoort natuurlijk een andere absolute nummer 1.)

1. Eskobar – On A Train (Voor alle treinreizen die we gemaakt hebben en nog zullen maken.)

2. Donavon Frankenreiter – It Don’t Matter (Voor als je even wat positieve energie nodig hebt wanneer je op het bord ziet verschijnen dat je vliegtuig een paar uurtjes later komt.)

3. The Beachboys – California Girls (Kite-surfs up!)

4. Beth Hart – Favorite Things (Doing nothing is my favorite one, een erg fijn strand nummer om tot rust te komen.)

5. Bob Marley – Jamming (De dreads mogen er dan wel afgeknipt zijn, Bob blijft.)

6. Chris Isaak – Please (Gewoon mooi.)

7. David Gray – Sail Away (Om even uit te waaien.)

8. The Kooks – See The World (Is het leukste dat er is!)

9. Kyteman – Sorry (Gewoon mooi2.)

10. Moby – In This World (Moby rules.)

11. Ozark Henry – At Sea (We love.)

Maar natuurlijk ook…

…En nog véél meer! Wat is jouw favoriete reis/vakantie nummer?

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: ,

19 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2019 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB