Wereldreis Afl. 29 Crazy nights in Bangkok

Na zes weken Boracay waren wij helemaal opgeladen voor een nieuw avontuur. Vanuit Manila, de hoofdstad van de Filipijnen, vlogen wij naar Thailand. In Bangkok beleefden wij enige tijd geleden al een crazy night en nu weer stond ons een verblijf vol verrassingen te wachten.

20111125-105616.jpg

We sliepen, als volleerde flashpackers in hotel Glitz, een relatief klein hotel in het zakendistrict van de stad. Oftewel; het droge gedeelte van de stad. Dit gedeelte van Bangkok is volledig bespaard gebleven tijdens de overstromingen. De overheid heeft besloten dit gebied niet te laten onderstromen. Doormiddel van het breken van andere dijken om het overtollige water te lozen, is hier geen plasje water te vinden. Traditionele Thaise buurten hebben hiervoor moeten wijken. Een behoorlijke heftige situatie dus.

Het leuke aan deze wijk was dat Sjoerd2 (vriend van…) hier logeerde. Hij reist deze maand door Thailand en was die ochtend geland in Bangkok, klaar voor de start van zijn reis. De komende 1,5 week reizen wij met zijn drieën. Hierna scheiden onze wegen. Sjoerd2 reist dan door naar het noorden van Thailand en wij… tja… waar wij naartoe reizen is nog niet helemaal duidelijk. (Nee, we komen nog niet naar huis!)

Sjoerd2 wachtte ons op met stroopwafels, drop en een nieuwe lading Zipperzakjes. (Onmisbaar op wereldreis.) Na het verwerken van zijn jetlag begon onze verkenningstocht door het geweldig grote Bangkok, een stad met zo’n 15 miljoen inwoners. We begonnen rustig met een uitgebreide sushi maaltijd in de buurt van Khao San Road. Dit is dé backpackersstraat van Bangkok. Hier vloeit de alcohol rijkelijk, de coctails worden hier niet in glazen maar in emmertjes geserveerd. *Hik* Leuk om een keer gezien te hebben en te ontdekken dat de dronken Engelsen in de reisprogramma’s op televisie tocht écht bestaan en hun overdreven dronkenschap niet in scene is gezet.

20111125-112658.jpg

20111125-112732.jpg

20111125-112816.jpg

We sloten de dag af met een traditionele (?) Thaise massage. Ook hier werden we verrast door de gekkigheid van Bangkok. De masseuse van Sjoerd1 had een zware dag achter de rug en was erg moe. Ze kwam, al gapend, niet verder dan een laffe knieholte-massage. Teveel bewegen was té vermoeiend. De 50 jarige masseuse van Sjoerd2 had duidelijk nog wat energie over die dag. Zij wilde namelijk hele andere dingen doen met onze Sjoerd. Hij is na verschillende aanrand-pogingen het gebouw uit gevlucht. Ook Eveliens massage was een aparte. Haar masseuse van ongeveer 40 kg klom op haar rug voor wat rek- en strek martelingen en eindigde op de grond met de slappe lach. Waarschijnlijk zag het er allemaal erg grappig uit, een dubbelgevouwen blanke.

Al met al hebben we onze ogen uitgekeken in crazy Bangkok waar de tuktuk drivers je per ritje gemiddeld vijf keer proberen af te zetten, de inwoners al je vragen standaard met ‘ja’ beantwoorden en daarbij hun liefste glimlach opzetten (Hoe kun je dan boos worden als het toch een hele duidelijke ‘nee!’ blijkt te zijn?!), en het leven 24/7 in de 5e versnelling aan je voorbij vliegt.

20111125-112956.jpg

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: ,

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2021 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB