Wereldreis Afl. 30 Flashpackers* United

Twee weken geleden startte voor Sjoerd2 (vriend van) zijn 4-weekse reis door Thailand. Zijn eerste backpackers ervaring is er nu al eentje om nooit te vergeten.

20111203-084755.jpg

Sjoerd2 heeft al vele verre landen op zijn reis-cv staan. Vorige maand besloot hij zijn rolkoffer te verruilen voor een backpack. Zo maakte hij kennis met een voor hem nieuwe manier van de wereld verkennen. In Bangkok merkten we al op dat hij zich behoorlijk relaxed gedroeg. Hij had nog geen concreet reisplan, geen dagplanning voor het verkennen van de stad en in zijn tas konden we niet meer dan welgeteld twee t-shirts en één korte broek ontdekken. Het was duidelijk: Sjoerd2 zat nu al in de backpackersmodus. Zijn reis door Thailand kon beginnen.

Na drie dagen Bangkok die voornamelijk bestonden uit slapen, eten, massages nemen, biertjes halen bij de Seven Eleven, die biertjes direct opdrinken anders zouden ze warm worden en weer gaan slapen, reisden we naar Ao Nang. Vanaf daar kun je gemakkelijk een bootje pakken naar Railay. Het was maar goed dat Sjoerd2 getransformeerd was naar een heuse backpacker, met een rolkoffer door de modder zou zeker geen pretje geweest zijn. In Ao Nang moet men namelijk de pier nog ontdekken. Hier trokken we dus onze schoenen uit en waagden ons de zee in. Als de boot niet naar ons komt, komen wij wel naar de boot.

Railay staat bekend om zijn gigantische rotsformaties. Het mag dan wel op een schiereiland liggen, tussen de prachtige rotsen voelt het als het ontdekken van een onbewoond eiland. Na vier dagen bijkomen van het ontzettende zware leven dat we op dit moment lijden besloten we door te reizen naar Koh Tao. Tijdens onze tussenstop in Chumphon stond onze verse backpacker een voor hem nieuwe verrassing te wachten. In Railay waren we gezegend met een prachtig jungle huisje dat dagelijks werd schoongemaakt. Ook werden we elke ochtend verwend met verse bananenpannenkoeken. In Chumphon was alles anders, het die-hard backpacken was voor Sjoerd2 begonnen. In het hostel werd hij vrolijk begroet door een hoofdkussen dat ooit wit was, een smoezigelig matrasje op een plakkerige grond en op het plafond zwaaiden vele zes-potige kamergenoten hem goededag. Deze combinatie gooide Sjoerd2 heel subtiel terug in het echte backpackers-leven. De eerste slapeloze nacht was een feit. Een nacht die voor vele backpackers niet meer dan normaal zou zijn.

20111203-085953.jpg

Eenmaal in Koh Tao was hij dit gelukkig al weer gauw vergeten. Het heldere water, de groene palmbomen en de strak blauwe lucht maakten een hoop goed. Koh Tao is een paradijs voor de duikliefhebber. Op elke hoek van de straat is een duikschool gevestigd en wanneer je hier mee wilt doen met de laatste mode trek je een (corrigerende) wetsuit aan. Net als de boven water is Koh Tao onder water ook zeer de moeite waard. Ook hier geniet Sjoerd2 van de fijne kanten van het backpackers leventje. Het huiswerk voor zijn duikcertificaat doet hij tijdens Koh Tao’s prachtige sunset en het het theorie examen maakt hij samen met zijn ijskoude vriend Chang.

20111203-085057.jpg

20111203-084902.jpg

Morgen reizen wij verder naar Indonesië en nemen we afscheid van Sjoerd2. Hij zal doorreizen naar Noord Thailand om daar te genieten van de tweede helft van zijn backpack-reis. Hier zal hij vast en zeker opnieuw verrast worden door de vele keuzes op slaapgebied die Thailand te bieden heeft. Zal het slapen op z’n Chumphons of op z’n Railays worden? Wij gokken op dat laatste…

En zullen waarschijnlijk precies het zelfde doen…!

20111203-090045.jpg

* Flashpackers zijn reizigers die tijdens hun reis kiezen voor nét even wat meer luxe dan backpackers. Zij kiezen niet voor de duurste maar zeker ook niet voor de goedkoopste accomodaties. Een schone kamer staat hoog op de wenslijst. Zij zijn uitgerust met gadgets als een smartphone, laptop of ipad (of een combinatie hiervan) en speuren zij naar restaurantjes of coffeebars met gratis (dat dan weer wel) wifi zodat ze via het web hun reisinformatie kunnen opzoeken. Klik HIER voor meer info.

Wist je dat…

…Sjoerd2 met dank aan Mr. Chang een score van 100% had bij zijn Open Water theorie examen!

…Sjoerd1 zich te pletter verveelt op Koh Tao omdat er niets anders te doen is dan duiken, duiken en duiken. En hij duikt niet.

…De vriendelijke Thaise glimlach uit de reisgidsen waarschijnlijk níet op dit eiland ontdekt is.

…Wanneer je in Thailand niet hetzelfde gerecht als je tafelgenoot bestelt, je hoogstwaarschijnlijk niet samen zal eten. Multitasken is voor de meeste koks een hele opgave. First things first is hier het motto in de keuken.

…Sjoerd2 zijn tas van twee naar zes t-shirts heeft geupgrade. Allemaal uitgerust met een bijna-echt logo van een duur merk. Bijna…

…Evelien in Koh Tao twee duiken heeft gemaakt en na bijna een jaar niet gedoken te hebben zich weer als een vis tussen de vissen voelde.

…We in Railay naast Geraldine (Gerrie) van BNN en haar vriend aan tafel zaten in onze favoriete bar en Sjoerd1 foto’s wilde maken om deze op te sturen naar de Privé.

…Evelien al twee weken tussen twee mannen inslaapt.

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , , , , , ,

4 Comments

  • Sjoerd Dijk says:

    Vandaag ben ik ‘helemaal’ (?) van de flashpackers stijl afgestapt. Zonder roomies om de huur mee te delen is de kamer met A/C en fridge, waar wij afgelopen dagen verbleven, te duur. Vanmorgen heb ik mijn intrek genomen in een bungalow. Verkoeling wordt gebracht door een fan. De badkamer is uitgerust met een koude! douche en naast de wc staat een emmer water. Jullie weten vast waar die voor dient. Nee, deze backpacker zal je niet aantreffen in de A/C dorm aan de overkant;-) .

  • Marion en Rianne says:

    Oeh wat heeft die Evelien een geluk… ;-)

    Veel plezier in Indonesie! Enneh… als jullie ergens de komende drie maanden richting Zuid-Amerika vliegen gaan ondergetekende flashpackers graag eens de lokale variant van Mr. Chang met jullie proeven :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2021 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB