Wereldreis Afl. 33 Bali – Zweven in Ubud

Gelegen in het bosrijke gedeelte van Bali, omringd door de vele rijstterrassen, we zijn in Ubud, dé plek om te genieten van rust, kunst, lekker eten en de fantastische natuur.

20111222-022137.jpg

Ubud is geliefd bij verschillende reizigers, het kleine stadje biedt voor ieder wat wils. Ubud wordt beschouwd als het spirituele en creatieve hart van Bali en telt vele authentieke tempels, boetiekjes, kunst galerijen en gezellige restaurantjes. Doordat het stadje op ongeveer 250 meter boven de zeespiegel ligt, is de temperatuur er meer aangenaam dan in de rest van Bali.

In de smalle straatjes van Ubud kom je om de paar meter zelfgemaakte altaren tegen waar de lokale bevolking elke dag offers brengt aan de goden. Deze offers bestaan uit gevlochten mandjes van bladeren en takken met daarin kleurige bloemen, kleine porties eten (die de loslopende kippen vervolgens opeten…) en wierook.

20111222-022230.jpg

Bron: nationalgeographic.nl

Ubud ademt rust, gezondheid en ontspanning. Zo vind je hier vele kookscholen waar je de authentieke geheimen van de Balinese keuken kunt ontdekken. Ook telt Ubud behoorlijk wat yogascholen. De yogalessen worden gegeven tussen de rijstvelden in open bamboe hutjes zodat een briesje je lichaam kan verkoelen. Hoogstwaarschijnlijk zijn de advertenties van de Nederlandse yogavariant op deze plek geïnspireerd.

20111222-023045.jpg

De restaurantjes in Ubud serveren voornamelijk zelfgeproduceerde biologische gerechten. In het Juice Ja Café hebben wij bijvoorbeeld genoten van geweldig lekkere homemade yoghurt, appelcake en chocolademousse. Natuurlijk mocht het zogenaamde wheatgrass-shot niet aan dit lijstje ontbreken. Dit felgroene en ó zo gezonde drankje, geserveerd in een shooterglas, is gemaakt van tarwegras en bevat ongeveer net zoveel vitaminen en mineralen als een kilo groente of fruit. Het enige nadeel: het smaakt (heel verrassend) naar GRAS!

20111222-022707.jpg

20111222-022741.jpg

Ook de uiterlijke verzorging komt uitgebreid aan bod in Ubud. De vele spa’s adverteren met verschillende soorten massages, bodyscrubs, melk- en bloemenbaden en bodymaskers. Voor een uitgebreide behandeling, die al gauw drie uur duurt, betaal je ongeveer twintig Euro. Je hebt dan wel je eigen kamertje geheel in Balinese stijl ingericht, een bad op pootjes en nog veel meer moois.

De vijf dagen dat wij in Ubud waren, zijn we heerlijk tot rust gekomen. Een plek die we niet snel zullen vergeten en zeker de moeite waard is om eens te bezoeken.

20111222-022841.jpg

20111222-022924.jpg

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , ,

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2021 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB