Wereldreis Afl. 37 Nieuw-Zeeland – Nationaal park Abel Tasman

Na onze mini roadtrip in Australië hadden wij de smaak goed te pakken. Met de vlam in de pijp crossen wij op dit moment in een knalgroen gevaarte op wielen door Nieuw-Zeeland. Een land bijna acht keer zo groot als Nederland. Nieuw-Zeeland ligt precies halverwege de evenaar en de Zuidpool en is de ultieme bestemming voor natuurfreaks.

20120117-081818.jpg

Na het oversteken van de Tasman-zee vanuit Australië maakten wij kennis met Nieuw-Zeeland. We verruilden het slapen in hostels, hotels en villa’s in voor, jawel, een camper. De ultieme vrijheid, altijd in het bezit van een slaapplek en genieten van prachtige landschappen waar en wanneer we maar willen, het reizen met een camper door Nieuw-Zeeland is geweldig.

Op dit moment bevinden we ons in het noorden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Ongeveer 1km verderop ligt het Nationaal park Abel Tasman. Met zijn 22.550 hectare is het Nationaal park Abel Tasman het kleinste nationaal park van Nieuw-Zeeland. In 1642 ontdekte Abel Tasman, de Nederlandse zeeman en ontdekkingsreiziger, per toeval de kust. Vandaag de dag staat park vooral bekend om zijn outdoor activiteiten als wandelen en kayaken. Het is niet mogelijk om per camper of auto het park te betreden. Er lopen dan ook geen wegen door het park, alleen voetpaden. Abel Tasman telt vele plekken waar je kunt kamperen wanneer je een meerdaagse wandel- of kayaktocht maakt. Wij kozen voor een 12km lange wandeling langs de goudgele stranden, dichtbegroeide bossen, watervallen, en grotten omgeven door een azuurblauwe zee. Een tocht met een view die we niet snel zullen vergeten.

20120117-082031.jpg

20120117-084236.jpg

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , , , , , , ,

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2019 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB