ADVERTORIAL: Barcelona

Reizen is fantastisch! Tijdens deze wereldreis veroveren wij de meest geweldige plekken gelegen aan de andere kant van de wereld. Maar ook dichter bij huis zijn genoeg prachtige plekken te ontdekken. Zo werden wij een aantal jaar geleden verliefd op de Spaanse stad Barcelona.

20120126-100724.jpg

Voor wie van zon houdt en ook een sterke voorkeur heeft voor cultuur is een weekend in Barcelona zeker aan te raden. Online zijn er genoeg aanbiedingen om goedkope tickets te vinden en met iets meer dan twee uur vliegen ben je al in Barcelona.

Barcelona is een wereldstad met een bruisende uitgaansleven, een schitterende cultuur en uitstekende culinaire eetgelegenheden. Wat al heel snel opvalt bij aankomst in het stadscentrum is de invloed van kunstenaar Antonio Gaudí. Overal waar je loopt, komt u in Barcelona schitterende kunstwerken van deze Catalaanse architect tegen. Zijn meest indrukwekkendste ontwerp is de Sagrada Familia, een Rooms-katholieke kerk in neogotische stijl. In 1882 begon men aan de bouw van deze immens grote, gedetailleerde kerk en tot op heden is het nog steeds niet voltooid. De huidige verwachte opleveringsdatum is 2026.

Vlak bij de Sagrada Familia vind je de La Rambla, wat de Spanjaarden in de volksmond ‘Las Ramblas’ noemen. Las Ramblas is een zeer kleurrijke en populaire straat in Barcelona die bol staat van de straatartiesten, levende standbeelden, tekenaars, terrasjes en zelfs kraampjes waar je reptielen en vogels kunt kopen.

In de omgeving van Las Ramblas vind je talloze hotels om uit te kiezen, als je tenminste dicht in het stadscentrum wenst te overnachten. Zoek je een terrasje waar je overheerlijke tapas kunt nuttigen? Er zijn gewoon teveel tapas terassjes om uit te kiezen, waar je voor weinig geld je helemaal vol kunt eten. Na een smakelijke maaltijd keer je weer terug naar het hotel om bij te komen van een moeizame, maar bevredigende dag.

Als voetballiefhebber is er voor iedere voetbalfanaat een must see attractie in Barcelona aanwezig, het wereldberoemde Camp Nou voetbalstadion, waar je vanaf de tweede ring het prachtige voetbalveld van Barcelona kunt bezichtigen. Zeker een aanrader als je in Barcelona bent en gek bent van voetbal!

Na een lange dag besteed aan het ontdekken van alle kunst en cultuur dat Barcelona te bieden heeft, is het tijd om te genieten van het bruisende nachtleven van deze wereldstad. Breng bijvoorbeeld na een paar borreltjes op de boulevard van Barcelona een bezoekje aan de Razzmatazz discotheek, die uit vijf verschillende zalen bestaat waar allemaal verschillende muziekstijlen worden gedraaid. Barcelona heeft voor iedereen wat te bieden en is voor iedere cultuurliefhebber aan te raden!

Dit bericht is gesponsord door Expedia.
Ook adverteren op reisdewereldrond.nl? Stuur ons een e-mail!
info@reisdewereldrond.nl

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2024 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB