Wereldreis Afl. 43 Peru – The best is yet to come?

Misschien raken we verwend? Misschien hebben we de afgelopen zes maanden teveel indrukken moeten verwerken? Misschien zijn we te moe voor nieuwe? Of misschien moet het beste gewoon nog komen en kunnen we binnenkort wél weer “Wauw” roepen. We zijn in Peru, een land waar we vele mooie verhalen over hoorden maar zelf nog niet helemaal ‘ontdekt’ hebben.

20120219-182946.jpg

Na ons bezoek aan het mysterieuze Paaseiland, vlogen wij naar het vaste land van het enorme continent Zuid-Amerika. In Lima, de hoofdstad van Peru, werden we welkom geheten door onze pick-up van ons hostel. We kozen ervoor om geen reguliere taxi te nemen midden in de nacht in deze vreemde stad. Op internet lazen wij al verschillende horrorverhalen over illegale taxi’s inclusief berovingen en de hele mik-mak. Natuurlijk moet je niet alles geloven wat Mr. Google op je scherm naar voren tovert maar een beetje voorzichtigheid kan geen kwaad. Zo betaalden wij dubbel zoveel voor de taxi maar werden we netjes afgeleverd voor ons hostel en niet in een verlaten loods waar zes grote mannen op onze pinpassen en creditcards stonden te wachten.

We sliepen in Miraflores, de betere wijk van Lima. Hier haalden we wat slaap in, deden we onze was en bezochten we de binnenstad. Maar het belangrijkste, hier konden we een beetje aan Zuid-Amerika wennen. Een continent dat niet te vergelijken is met de continenten die we tot nu toe bezochten. Zo moesten wennen aan het feit dat je continu je tas in de gaten moet houden en alert moet zijn, je de zogenaamde fake wallet bij je moet dragen en niet zomaar je echte portemonnee open moet slaan midden op straat. Maar natuurlijk ontdekten we ook de mooie kanten van Zuid-Amerika. We werden begroet door de extraverte en temperamentvolle mensen, genoten van de Zuid-Amerikaanse muziekklanken op straat en luisterden naar de prachtige Spaanse taal.

We moeten eerlijk bekennen, heel goed hebben we ons niet ingelezen in de historie, cultuur en natuur van Peru. Het was dan ook even slikken toen we vanuit Lima, per bus naar Ica afreisden en niet veel meer te zien kregen dan zand, stenen, afval en nog meer zand. Stiekem hadden we gehoopt op hoge bergen, lama’s en mensen in mooie kleurige kleding. Wat we ook niet verwacht hadden, maar wél als een verrassing kwam, was dat Peru vele zee-dieren kent. Vanuit Ica bezochten wij de Ballestas Eilanden. Deze eilandjes, gelegen in de Stille Oceaan, worden de Peruaanse Galápagos Eilanden genoemd. Op de eilanden leven duizenden vogels, zeeleeuwen en pinguïns. Een bezoek aan deze eilanden was ‘leuk’ maar hopelijk wordt het op de echte Galapagos Eilanden leuker.

20120219-183257.jpg

Na Ica bezochten wij Arequipa. Dit is de derde stad qua inwoner aantal in Peru. Arequipa ligt op 2325 meter boven zeeniveau en dat was direct te merken. Hier haalden we, na een lange periode van slippers en zonneschijn, onze lange broeken en truien weer tevoorschijn. Ook sliepen we onder een dubbele deken en zochten we in alle hoeken van de kamer de centrale verwarming. Helaas zonder resultaat. Ondanks de temperatuur a la Nederland werden we toch heel warm welkom geheten in Arequipa. Net als in de rest van de wereld was hier namelijk het carnaval losgebarsten. En nee, dan bedoelen we niet het hoempapa-carnaval uit Nederland maar de Peruaanse, kleurige, mooie en sfeervolle variant. Het mocht dan wel in een optocht zijn, de traditionele kleding en lama’s vlogen ons om de oren. Oude vrouwtjes in prachtige jurken, kinderen met kleurige hoedjes en dansende mannen met wapperende zakdoekjes steelden de show en maakten ons blij. Eindelijk, het Peru waar we voor kwamen.

20120219-183036.jpg

Vanavond reizen wij door naar Cusco om vanuit daar de wereldberoemde Inca stad Machu Picchu te bewonderen. Deze stad werd nooit door de Spanjaarden ontdekt en werd daardoor ook niet vernietigd. Hier leven de mensen in traditionele kleding en worden lama’s als huisdier gehouden. Verhalen van andere reizigers, de prachtige foto’s in reismagazines en zélfs de zoekresultaten van Mr. Google liegen er niet om, dit gaat geweldig mooi worden.

Dus ja, the best is yet to come. Peru, bring it on!

Wist je dat…

… We twee uur in de rij stonden voor de paspoortcontrole in Lima. Mañana, Mañana is hier het motto.

… Sjoerd in Lima de lekkerste koffie van deze reis dronk.

… Evelien in de carnavals-optocht in Arequipa met een man met een wapperend zakdoekje danste.

… Het weerbericht voor Cusco niet veel goeds voorspelt maar we toch positief blijven.

… Men op Valentijnsdag in Lima helemaal losging. Valentijnsfeestjes, Valentijnskleding en zelfs Valentijnsbustours werden ons aangeboden.

… We flink te grazen werden genomen met een vreemd schuim-goedje tijdens het carnaval in Arequipa.

20120219-183451.jpg

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2019 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB