Wereldreis Afl. 15 Cape Town Rocks!

Na al die sportieve uitspattingen werd het tijd voor de eerste grote stad op onze lijst, Kaapstad. Vele backpackers zijn ons al voorgegaan. Kaapstad wordt door vele van hen bestempeld als een mooie stad waar een relaxte sfeer hangt. Wij sluiten ons graag bij deze groep backpackers aan, Cape Town rocks!

Vanaf Port Elizabeth (als je een beetje cool wilt zijn noem je deze stad PE) zijn we per vliegtuig afgereisd naar Kaapstad. Klinkt luxe maar niets is minder waar, vliegen was goedkoper en sneller dan de Baz Bus. De keuze was dus al snel gemaakt.

Geheel tegen onze principes in zijn we de eerste dag een hop-on-hop-off-bus in gesprongen aangezien we maar een paar dagen in deze wereldstad kunnen verblijven en veel willen zien. (Stiekem was die tour te gek en hebben we de mooiste plekjes van Kaapstad kunnen zien.)

Een bezoek aan de Tafelberg, HET symbool van Kaapstad, mocht op dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. De naam van deze berg verwijst naar de platte bovenkant van de berg die zo’n 3km lang is. Op de top van de berg zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld en kun je over heel Kaapstad uitkijken.

Na al die georganiseerde trips werd het tijd voor wat meer avontuur. In een krakkemikkige auto zijn we via de ‘Whale Coast Route’ van Kaapstad naar Hermanus gereden. Dit dorpje ligt zo’n 100km voor Kaapstad en hier worden regelmatig walvissen gespot. Zo ook door ons, al moeten we wel bekennen dat het vooral zwarte stipjes in de oceaan waren. Maar wel zwarte walvissen-stipjes, en dat klinkt toch best wel heel stoer!

Wist je dat!?
* Je in Kaapstad van alle kanten het advies krijgt om ‘s avonds beter niet over te straat lopen. Taxi’s zijn hier dus echt een uitkomst en ook nog eens goed betaalbaar.
* In Zuid-Afrika links gereden wordt. En Sjoerd dus alle lof krijgt voor het veilig naar Hermanus cruisen.
* De straatnamen in Kaapstad in het Zuid-Afrikaans geschreven worden. Zo liggen hier om de hoek de Buitengracht, de Zonnebloem en de Jordaanstreet.
* Je zelfs op de top van de Tafelberg Nederlanders tegenkomt…

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , , , , , , ,

3 Comments

 • Monique says:

  Gave berichten weer!!! Eef, zag ik dat nou goed? Rode nagels? Hehe, pas je op dat je daarmee niet de dieren afschrikt? En heb je nu al een gat in je broek… Of hebben echte stoere wereldreizigers dat ook ;-) have fun in de jungle!! Ps ben blij dat je meld dat jullie misschien 45 dagen offline zijn. Hoeven we opsporing verzocht niet in te schakelen!

  • Evelien says:

   Haha, als ik ga, ga ik wel in stijl op wereldreis, he! :) Nee, ik leg me erbij neer dat nagellak echt not done is in de wildernis. Dit was m’n afscheidsritueel! ;) En dat gat…. Tja,heb die Tafelberg zooo ruig beklommen, dan krijg je dat…

 • Hanneke says:

  eef… ik mis je nordicsticks, zweetbandje en afritsbroek…. beetje jammer hoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2021 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB