Wereldreis Afl. 34 Bali – See You In The Surf!

‘See you in the Surf!’ zei Mina van One2Surf Bali, een Nederlands meisje die zich gevestigd heeft op Bali en geweldige accomodaties, surfboards en scooters voor je kan regelen wanneer je op Bali verblijft. Bij Mina boekten wij de Midnight Villa, een prachtig stukje Italiaans design bouwwerk op de grote groene Padang Padang heuvel met de buren honderden meters verderop. De villa’s in Beverly Hills zijn er niets bij.

20120102-140346.jpg

De Midnight Villa had uitzicht op zee en geen deuren en ramen maar gelukkig nog net wel een dak. Alles was open waardoor je midden in de natuur zit. Omdat het regenseizoen was aangebroken was dat soms nog wel eens een probleempje. Niet voor Sasha en Agi, de eigenaren van dit juweeltje, maar voor de drie man personeel die 24/7 aanwezig was in hun huis. Bij elke plens bui kwamen zij in actie, kussens uit de lounge stoelen en dweilen maar weer. De kamer die wij bij Sasha en Agi boekten lag in hun voortuin, aan de rand van het zwembad waarvan het water op het zelfde niveau lag als de zee. Inderdaad, zoals uit de boekjes. Sasha en Agi hebben drie gastenkamers aan hun huis gebouwd en wij hadden geluk dat wij op dat moment hun enige gasten waren. Gewapend met twee verschrikkelijk grote Doberman Pinscher waakhonden (Prada en Dior, what’s in the name) voelden wij ons de filmsterren van Bali.

20120102-141016.jpg

20120102-140531.jpg

20120102-143802.jpg

Op Bali kozen wij voor Padang Padang, omdat dit een bekende surfspot is en wij na onze surflessen in Jeffery’s Bay in Zuid-Afrika onze skills wilden verbeteren. De beste surfmaanden zijn juni, juli en augustus. De Balinese golven zijn dan consistent en hoog, maar ook buiten deze periode komen veel perfecte golven voorbij. Ondanks dat het surfseizoen dus eigenlijk al afgelopen was hebben we toch weer heerlijk kunnen surfen. Padang Padang heeft een prachtig klein strandje (waar vorig jaar diverse scenes uit de film Eat Pray Love opgenomen zijn) en mooie golven. Ook de surfspot Uluwatu, dat een eind verderop ligt, mogen wij van ons lijstje strepen. Deze spot was eigenlijk een beetje te hoog (letterlijk en figuurlijk) gegrepen voor ons. Doordat het hier erg ondiep is, er een behoorlijke stroming staat en de golven als het ware naar beneden klappen is dit eigenlijk alleen te doen voor de pro’s onder ons. Na een aantal pogingen om op de plank te komen en een de bodem van de zee wel heel dichtbij te hebben gezien, spraken wij met onszelf af hier ooit nog terug te komen. Waarom? Omdat de golven van Uluwatu bijna magisch zijn. In surftermen; Uluwatu heeft vijf verschillende breaks. Vijf verschillende manieren waarop de golven breken. Door surfers wordt dit gezien als het beste van het beste. Voor vele komen hier dromen en nachtmerries uit. Golven van 3 meter hoog zijn niet ongewoon. Uluwatu werd in de jaren 70 ontdekt. De spot moest geheim blijven en stond dan ook onder de locals bekend als ‘The Secret Place’. Er moet toen iemand zijn geweest die heel slecht geheimen kon bewaren, het duurde namelijk niet lang voor de golven van Uluwatu vol lagen met surfers van over de hele wereld. Tegenwoordig is het dan ook niet ongewoon dat er een stuk of 50 surfers in het water dobberen. In Uluwatu worden al jaren spectaculaire wereldkampioenschappen gehouden. Ook als je niet surft is het prachtig om een wedstrijd bij te wonen en vanuit een van de barretjes op de clif te genieten van de meest geweldige moves van de surfers.

20120102-143555.jpg

Surfen op de Balinese golven is iets speciaals. Bali is bij uitstek een surfeiland, de meest geliefde plek van de surfboys uit Australië, en dat zegt natuurlijk genoeg. Al sinds de jaren 30 wordt Bali gezien als een van de beste surfspots ter wereld. De tropische temperatuur van ongeveer 32 graden, het hele jaar door, maakt Bali enorm aantrekkelijk om je plankje in het water te leggen en je mee te laten nemen door de golven. Het eiland kent enorm veel surfspots voor ieder niveau van surfen. De vele surfschooltjes die wij alleen al in Padang Padang en
Uluwatu hebben gezien maken duidelijk dat Bali dé plek is om je eerste golven te pakken en er daarna nog heel vaak terug te komen. Iets dat wij zeker nog vaak zullen doen, zoals
Mina zei:

‘See you in the surf!’

20120102-142034.jpg

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , , , ,

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2021 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB