Wereldreis Afl. 41 Frans-Polynesië – Exotisch Tahiti

Op ongeveer vijf uurtjes vliegen vanaf Auckland, Nieuw Zeeland, ligt een piepklein eilandje midden in de Stille Zuidzee. Het eiland van de hoelahoep-meisjes met een bloem in het haar, de prachtige stranden en wuivende palmbomen. Welkom in Tahiti, welcome in paradise!

20120210-010148.jpg

Na onze rondreis door Nieuw-Zeeland, waar wij meer dan drie weken per camper van plaats naar plaats reden, waren we na 3600 kilometer toe aan wat rust. We vlogen naar Papeete, de hoofstad van Tahiti waar wij werden opgewacht met een geurige en kleurrijke bloemenkrans. In Tahiti staan bloemen symbool voor feest, plezier en levensvreugde. Een beter welkom op dit eiland hadden we ons niet kunnen wensen.

Samen met de eilanden Moorea en Bora Bora behoort Tahiti tot Frans-Polynesië. Frans-Polynesië is onderdeel van Frankrijk (een beetje zoals de Antillen bij Nederland horen), en dat is te merken. Er wordt Frans gesproken (Engels liever niet…) er wordt met Francs betaald en het stikt er van de Franse winkels zoals de Carrefour supermarkt. Hier vindt je producten van het Franse huismerk, een kaasafdeling met alle soorten en maten Franse kazen en een wijnafdeling met, jawel, allerlei Franse wijnen. Hoewel Chili en Australië een heel stuk dichterbij liggen, is er geen buitenlandse wijn te vinden.

Maar we hebben meer gedaan dan in de supermarkt gehangen. Zo zijn we met een gids de hoge golven ingedoken om onze surfskills op te krikken. Ook hebben we een kijkje genomen bij de beroemde Tahitiaanse supergolf de Teahupoo. Op deze golf schittert onder andere Kelly Slater tijdens de Billabong Pro kampioenschappen die jaarlijks hier gehouden worden. Een golf waar je U tegen zegt, een droom van vele surfers over de hele wereld. Helaas is Teahupoo ook een golf die al vele surfers het leven kostte.

20120210-005403.jpg

Tahiti was een prachtige plek om even bij te komen van onze lange roadtrip door Nieuw-Zeeland en op te laden voor de grote oversteek naar Zuid-Amerika. Het vijfde continent van onze wereldreis is in zicht, wat hebben we daar zin in!

Wist je dat…

…Tahiti naast witte stranden ook vele zwarte stranden kent. De vulkanische oorsprong van het eiland zorgt voor deze bijzondere zwarte variant die je voeten bijna blaren bezorgt.

…Sjoerd zijn vinger kneusde bij de eerste golf die hij met veel enthousiasme insprong en die toch wat krachtiger was dan gedacht.

…Evelien een gat in de lucht sprong bij het spotten van de monoi-bloem. De olie van dit witte bloemetje wordt verwerkt in vele Bodyshop producten. Inderdaad, backpacker of niet, ze blijft smeren.

…Sjoerd ooit nog een keer terug wil naar Tahiti om Teahupoo te surfen.

…We de laatste dag in Tahiti als echte flaspackers hebben genoten van een over-water-bungalow. Voor niks! Vriend Janne, die wij hebben ontmoet tijdens onze Afrika tour, had deze prachtige bungalow geboekt en wij waren uitgenodigd om hier onze tijd uit te zitten tot onze vlucht naar Paaseiland zou vertrekken.

…Evelien haar bodylotion en lipbalsem waren gestolen, Sjoerd het hotel op stelten zette en Evelien van het hotel als excuus een Spa-pakket ontving.

…De bodylotion en lipbalsem toch niet gestolen waren, maar gewoon in de koelkast lagen en Sjoerd van schaamte het hotel uitgevlucht is.

…Sjoerd het lokale biermerk Hinano naar Nederland gaat halen omdat hij helemaal weg is van het logo.

20120210-005445.jpg

Facebook Twitter Email Linkedin Digg Delicious

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2011-2021 Reis de Wereld Rond All rights reserved.

Webdesign: ctrlB